Ostatnio tak sobie wspominałem, jak to kiedyś się grało w mmo, nie było żadnego p2w, nie było botów i cheaterów, każdy grał jak chciał, a PL w nicku to było normalne. Ludzie sobie po prostu grali, mmo miały słabą grafikę ale nikgo to nie obchodziło. W tym temacie możecie pisać jakieś zabawne sytuacje, lub po prostu powiedzieć w co kiedyś graliście, dziś po prostu dużo mmo jest zapomnianych ale wciąż mam to nich sentyment.
To ja zacznę, dawno dawno temu, w mmo przez większość już pewnie zapomnianych Thang Online. Był taki system skilli, który polegał na używaniu go aby był mocniejszy, najczęsciej robiło się to na krzakach z których wypadały poty, takie krzaki zazwyczaj były koło miast i było ich mało. Otóż jak tak sobie expiłem skille, to przychodzili mi ludzie i robili to samo, przez co miałem mniej expa, do każdego kto przyszedł pisałem "SRY", myśląc że znaczy to wynocha czy coś w tym stylu. Wyobraźcie sobie reakcje ludzi, którym spamowałem 10 razy SRY jak zniszczyli mi krzaka xD.
Inna sytuacja to zaczynając grać w Tibię nie wiedziałem jak chodzi się po drabinie, przez coś ciągle zabijały mnie szczury, no cóż każdy przecież był kiedyś noobem.