Poziom Trudności Gry

Mam jedno pytanko, zkładając konto/postać/nazwę przywoływacza jak zwać, to zwać. Chodzi mi, iż na początku można wybrać raz poziom trudności gry. Potem nie można go zmienić. Czy ma to znaczenie w rozgrywce ?. Co to daje w ogóle ?. Dzisiaj będę zakładać nowe konto, bo stare mam już usunięte. Więc z ciekawości, mam pytanie, co ten poziom trudności daje.

Poziomy to :

- beginners.

- amator/ czy tam 2 poziom nie pamiętam nazwy.

- potem jest 3 poziom trudności.

- no i poziom veteran.

Nie ma znaczenia , jest to tylko sygnał dla Riot'u na jakim ty jesteś poziomie.

Poziom ma znaczenie przy początkowym dobieraniu przeciwników. Jak wybierzesz początkującego, to w większości będzie Ci przydzielało osoby początkujące i tak dalej. Z doświadczenia jednak wiem, że nawet wybierając najłatwiejszy poziom, zdarzają nam się osoby, które przyszły tu tylko dla psucia zabawy innym, tzn taki, które umieją dobrze grać i sprawia im radość zabijanie słabszych. ; )

No, ale mimo wszystko jakoś to działa~

zawsze wybierałem 2 poziom, i nie było za ciekawie. Też już gdzieś wyczytałem, iż te poziomy dają więcej wskazówek podczas gry tzn. Są popowiedzi dla nowych graczy. Na pierwszym jest ich multi, na 2 mniej, a najnajwyższym, to są w małych ilościach, ale nie wiem czy to prawda.

Kumpel PONOĆ zakładając konto z najwyższym poziomem na dzień dobry trafił na ludzi ~15+ poziom. Ile w tym prawdy - nie wiem, sam nie próbowałem czegoś takiego.

up wyżej to prawda :D. Bo mi teraz wyszukuje graczy po 10 lvlu. Tak przynajmniej kalkuluję, bo flash jest na lvlu 11-12 :D. Chociaż już w teamie jest inaczej przynajmniej częściej trafia jest obeznany gracz :D. Rzucam na najtrudniejszy poziom :).

Sprawdź po meczu, najłatwiej zauważyć kogo ci wrzuca do teamu :>

Hehe ciekawe, ja zawsze bralem veterana bo nie chciałem tych wskazówek, ale teraz będe brał 1 poziom :DD

Ja wybrałam poziom początkujący i żałuję, bo na początku dobierało mi do teamu osoby, które nie przeszły nawet samouczka (bo jak inaczej wytłumaczyć fakt, że lezie taki pod wieżę przeciwnika i nie widzi nawet, że wieża go bije?). I niestety również spotkałam doświadczonych graczy, którzy chyba lubią gnębić słabszych graczy i pokazywać początkującym, jacy to nie są pro - może dla nich to jest zabawne, ale nie zauważają, że w ten sposób nie dają newbie szansy opanować w czasie meczu podstaw rozgrywki, bo wszystko robią za nich.

Lezienie pod tturet nie oznacza, że ktoś samouczka nie przeszedł. Samouczek nie wyjaśnia wszystkiego dokładnie i ktoś i tak będzie na początku nie ogarniać. Co do dobrych graczy. Myślę, że niektórzy biorą najniższy poziom by jak najszybciej wybić się wyżej bez jakiejś znacznej straty czasu. A opanowywanie gry idzie długo, bo samo wbicie 30 lvla nie robi z ciebie dobrego gracza i to się dopiero wtedy wszystko zaczyna.

Up właśnie jak ci kolo wchodzi, pod tower to masz trolla. Ja mam w każdym meczu.

blaumro, bez obrazy, ale nie uwierzę, że ktoś, kto przyswoił sobie podstawy z samouczka, będzie radośnie biegł pod turret przeciwnika bez asysty swoich minionów, a jeżeli tak jest w istocie, to zaczynam wątpić w umiejętność czytania ze zrozumieniem i wyciągania wniosków nawet na tak niskim poziomie. Oczywiście wiadomo, że newbie będą popełniać błędy i że może zdarzyć się podobna sytuacja, ale widać wyraźnie, czy jest to efektem roztargnienia czy niewiedzy.

A co do graczy, którzy chcą za wszelką cenę jak najszybciej wbić 30 level, to moim zdaniem jest to jedynie dowód na to, jak bardzo community LoLa lubi sobie strzelać w stopę. Początkujący gracze, za których na początkowych poziomach ludzie na smurfach odwalają całą robotę, na późniejszych etapach strasznie lamią (bo jak inaczej wytłumaczyć gościa na 30 levelu, który nie ogarnia praktycznie żadnych podstaw gry?). W efekcie ludzie zakładający smurfy zaczynają płakać i narzekać na unskilled playerów, których sami sobie tak naprawdę wychowali. Żeby nie było - nie mam nic przeciwko smurfom w sytuacji, gdy bardziej ogarnięty gracz stara się nauczyć w ten sposób newbie gry, ale w LoLu takie zjawisko praktycznie nie istnieje - częściej polega to na podkradaniu fragów, podbudowywaniu ego i możliwości wyzywania reszty teamu od retardów (bo to takie dziwne, że na low lvl grają początkujący gracze, którzy mają prawa wielu rzeczy jeszcze nie rozumieć). Pod tym względem LoL różni się od Doty, w której starzy wyjadacze często zakładają smurfy, żeby uczyć gry początkujących i wyłapywać spośród nich perełki z potencjałem.

Mam jedno pytanko, zkładając konto/postać/nazwę przywoływacza jak zwać, to zwać. Chodzi mi, iż na początku można wybrać raz poziom trudności gry. Potem nie można go zmienić. Czy ma to znaczenie w rozgrywce ?. Co to daje w ogóle ?. Dzisiaj będę zakładać nowe konto, bo stare mam już usunięte. Więc z ciekawości, mam pytanie, co ten poziom trudności daje.

Poziomy to :

- beginners.

- amator/ czy tam 2 poziom nie pamiętam nazwy.

- potem jest 3 poziom trudności.

- no i poziom veteran.