Praca sezonowa - wyjazd do Anglii / Niemiec

Witam. Zbliża się czas, gdy warto pomyśleć już o jakiejś pracy sezonowej (zacząć wszystko załatwiać). Tym razem chciałbym (możliwe, że razem z kumplami) wyjechać za granicę na sezon do pracy. Nie wiem czy ktoś z Was był na wakacje w pracy za granicą, ale może ktoś się znajdzie. Znacie może jakies portale z ogłoszeniami o takich pracach jak np. pakowanie produktów, zbieranie owoców lub coś podobnego? Jak wyglądają warunki pracy np. przy zbieraniu owoców. Jeżeli ktoś był to proszę o odpowiedź i z góry dziękuje.

Zbieranie truskawek w Niemczech. Kuzynostwo tam robiło. Lecz takie prace są przeważnie bardzo ciężkie i mało opłacalne. Najlepiej jakbyś pojechał np do Wawy na jakąś budowlankę czy gdzie indziej.

Jak masz jechać to tylko w zaufane i sprawdzone miejsce taka moja rada

Za granice tylko i wyłącznie do sprawdzonej roboty, nie przez polskie biuro.

O takie z polskich biur najprosciej ale to jest wyzysk max. Orobisz się max za 1000 euro po 12 godzin dziennie albo zarobisz całe gowno bo nagle sie okaze, że robota jest 3 dni, a kolejne 3 nie ma bo pada.

Jak już jechać zapierdzielać to przynajmniej za jakaś kase sensowną.

BARDZO musisz uwazac na to gdzie jedziesz/jedziecie moga zrobic was tak ze nie bedziesz mial za co wrocic nawet... przykre ale prawdziwe. Brata kolega pojechal za granice (jakas polska firma organizowala to) to nie dosc ze na miejscu te "pokoiki" w ktorych mialy mieszkac po 2 osoby okazaly sie ... pokoikami w ktorych mieszka nawet DWADZIESCIA osob. Kasy na powrot nie mial(bilet zlotowki nie kosztuje) a gosc wiedzac to(szef) kazal robic im darmo bo inaczej nie wroca wcale... dopiero po 3 miesiacach wrocil bez grosza przy duszy. Pozwali goscia (jakies 2 lata temu) do teraz sie ciagnie a gosc robi to chyba nadal.

Pisze z telefonu.

Jak siedziałem w UK i szukałem roboty to http://www.emito.net/ moim zdaniem najlepszy serwis, teraz Belgia, więc http://www.belgia.net/

Powiem tak ja już trochę przepracowałem przez polską agencję w Holandii i nie mogę powiedzieć że było cud miód zajefajnie ale tragedii też nie było jak ktoś chciał robić to robił owszem czasem się zdarzyło że dostało się stand by, ale jeśli dobrze robiłeś to zazwyczaj dawali cię do innej roboty na ten jeden dzień. Owszem raz zdarzyło mi się cały tydzień przesiedzieć na lokacji ale dzwoniłem jęczałem i grałem na nerwach koordynatorom tak długo aż mi w końcu coś znaleźli.

A jeśli chodzi o stronkę z angielskimi ofertami pracy spróbuj Londynek.net

Mieszkam w Angli i o prace sezonowa jest latwo, najlepiej przez agencje do magazynow albo do supermarketow jak np "Sainsbury" "Iceland" itp itd. tez w marcu rekrutuja nowych do sklepu TKmaxx na nowy letni sezon.. a po zatym to cieszko zdobyc jaka kolwiek prace.. robilem w magazynach rok temu na wakacje i warunki bardzo dobre, placa tez w miare dobra do 300f na tyd wyciagniecie spokojnie, to tyle z mojej strony..

www.londynek,net

tutaj jakies prace mozna znalesc

Witam. Zbliża się czas, gdy warto pomyśleć już o jakiejś pracy sezonowej (zacząć wszystko załatwiać). Tym razem chciałbym (możliwe, że razem z kumplami) wyjechać za granicę na sezon do pracy. Nie wiem czy ktoś z Was był na wakacje w pracy za granicą, ale może ktoś się znajdzie. Znacie może jakies portale z ogłoszeniami o takich pracach jak np. pakowanie produktów, zbieranie owoców lub coś podobnego? Jak wyglądają warunki pracy np. przy zbieraniu owoców. Jeżeli ktoś był to proszę o odpowiedź i z góry dziękuje.