Praca za granicą

Witam was serdecznie.
Moje pytanie idzie w kierunku osób, które są za granicą lub tam były (pracowały).
Jestem po informatyce szukając pracy w zawodzie spotykam się z różnymi abstrakcyjnymi wymaganiami lub dochodami za wykonywaną pracę. Chciałbym się was zapytać jak to wygląda za granicą? Mam czas by wyjechać.

- Jak wygląda sprawa za granicą. Widzę mnóstwo ogłoszeń przez agencje prac gdzie te zarobki wcale tak kolorowo nie wyglądają.
- Napiszę od razu, że nie myślę o powrocie do Polski.
- Rozumiem bardzo dobrze, że będę musiał zacząć pracować na jakimś magazynie lub w podobnej działalności by się rozejrzeć za czymś realnym ale nie sprawia mi to trudności.

Jeśli ktoś wyjechał i wie jak się ma praca za granicą, czy jest łatwo czy gorzej niż w Polsce. Każdy post będzie dla mnie ważny :).|

Pozdrawiam.

Cześć!

Ciężko znaleźć dobrze płatną pracę za granicą przez agencję... jeszcze bardziej robią Cię na kasę niż w Polsce.

Jeżeli masz możliwość pojechania, poszukania na własną rękę po lokalnych ogłoszeniach wal śmiało w ten sposób!

Co do powrotu, osobiście polecam Kanadę, ubieganie się o obywatelstwo wcale nie jest takie trudne. Zarobki wysokie, ludzie ha! ludzie są tam genialni!

Odradzam Ci wyjeżdżanie na wyspy które są tak modne... miałem sporo znajomych na wysokich już stanowiskach, wrócili, dlaczego? pełno muslimów nawet w tych drogich i szanowanych dzielnicach...

@edit. Jeżeli nie znasz języka, to lepiej nie jedź na własną rękę. Zapomniałem dodać ^^

Witam, od czerwca mieszkam w Anglii (Małe miasteczko). Od tego czasu raz zmieniłem pracę na lepszą której mimo wszystko daleko pewnie jest od ideału. Pewnie ciekawi cie jak żyje - mieszkam u kumpla (ma mieszkanie z 2 sypialniami) więc akurat tutaj miałem dużo szczęścia - po przylocie pewnie i tak byś musiał mieszkać w pokoju jeżeli nie masz znajomych którzy ciebie przenocuja przez x czasu. Co do twoich zmartwień odniose się tak

- Agencje pracy często to jedyna opcja bo wiele firm korzysta z tego jako bezpieczny środek pozyskiwania pracownika (wiele osób jest bardzo leniwych i nic najchętniej by nie robili w zamian za dobrą pensje), zarobki hmmm najniższa krajowa wystarczy byś sam sobie spokojnie żył na wynajętym pokoju bez szaleństw... Cudów nie ma ale jeżeli masz partnerkę to sprawa się zmienia bo za 2 pensje możecie wynająć sobie domek i żyć normalnie. Co do postu kolegi wyżej i ciapakow, są jest ich dużo szczególnie w centralnej części miasta, ja mieszkam w spokojnej i o dziwo bardzo "białej" dzielnicy tyle że do centrum mam prawie godzinę pieszo... Chcesz wiedzieć więcej to pisz na priv... Chętnie przedstawię Ci moje za i przeciw,nie wiem kiedy odczytam bo o zarządzenie losu jutro mam lot powrotny do Anglii.

Witam was serdecznie.
Moje pytanie idzie w kierunku osób, które są za granicą lub tam były (pracowały).
Jestem po informatyce szukając pracy w zawodzie spotykam się z różnymi abstrakcyjnymi wymaganiami lub dochodami za wykonywaną pracę. Chciałbym się was zapytać jak to wygląda za granicą? Mam czas by wyjechać.

- Jak wygląda sprawa za granicą. Widzę mnóstwo ogłoszeń przez agencje prac gdzie te zarobki wcale tak kolorowo nie wyglądają.
- Napiszę od razu, że nie myślę o powrocie do Polski.
- Rozumiem bardzo dobrze, że będę musiał zacząć pracować na jakimś magazynie lub w podobnej działalności by się rozejrzeć za czymś realnym ale nie sprawia mi to trudności.

Jeśli ktoś wyjechał i wie jak się ma praca za granicą, czy jest łatwo czy gorzej niż w Polsce. Każdy post będzie dla mnie ważny :).|

Pozdrawiam.