Prawko

Siema, jutro idę do instruktora po odbiór płytki z książką.

Jak się uczyliście z płytki? Po jakim czasie nauki idzie się na test teoretyczny?

Idzie się po tym jak dostaniesz zaświadczenie o skończonym kursie teoretycznym. Zależy jak się dogadasz, albo dostaniesz od tak, albo musisz spędzić ileś czasu na wykładach. Idzie się jak jesteś pewny że umiesz i tyle.

A to wyjebongo :D Będę chodzić na kurs i to mi wystarczy, nie będę musiał się w domu uczyć :) Dzięki!

Jak się uczyć ?

Robisz sobie po prostu dużo testów w domu. Ważne żebyś miał aktualne pytania. Jeśli porobisz trochę testów i przede wszystkim masz wystarczające pojęcie o jeździe samochodem aby odpowiedzieć na pytania na egzaminie to zdasz. Zresztą testy to w dużej mierze loteria. (jak całe życie) Możesz się nie uczyć nic i zdasz bo będziesz mieć łatwe pytania, a możesz kuć ostro i nie zdasz bo trafią Ci się dwa pytania na które źle odpowiesz.

Nie polecam uczenia się z płytki. Lepiej poucz się na stronie www.zdamyto.com

W domu tak czy siak będziesz się musiał pouczyć. Na niektóre pytania po prostu trzeba znać odpowiedź, bo nie powiedzą Ci tego ani na wykładach ani nie napiszą w książce. Po czasie (przynajmniej ja tak miałem) dochodzi się do takiej wprawy, że widząc odpowiedzi już wie się co zaznaczyć niemniej jednak zachęcam do czytania pytań do końca. :)

Wystarczy przerobić pytania ze dwa razy i będzie wpytkę ;)

Jak z płytki odpaliłem to miałem około 10/13 błędów z początku. Teraz wacha się od 4-7. Rób po dwa/trzy testy na dzień i samo Ci wejdzie do momentu, aż zaczną Ci się pojawiać te same pytania.

Nie jest potwierdzone oficjalnie, że pytania z płytki są w bazie danych egzaminu. Lepiej uczyć się ze zdamyto.pl .
Na teorię możesz się zapisać, dopiero jak przejedziesz wszystkie jazdy.
Na zdamy to jest taka nauka działami, są 32 działy, każdy ma od 40 do 80 pytań. Stamtąd polecam się uczyć.

Siema, jutro idę do instruktora po odbiór płytki z książką.

Jak się uczyliście z płytki? Po jakim czasie nauki idzie się na test teoretyczny?