Jak zapewne wiecie, dzisiaj wystartował drugi beta weekend z Prime World, którym będziemy mogli cieszyć się aż do poniedziałku.
Sam jestem po drugiej potyczce i szczerze? Gra mi się jak na razie bardzo podoba.
Myślałem, że po wczorajszej nudnawej grze w Dawngate, gatunek MOBA po prostu mi się przejadł. Jednak z Prime World jest inaczej, bo ta gra jest po prostu inna. To dobry przykład na to, że w tym gatunku można jeszcze wieeele namieszać, bo jest tu zdecydowanie miejsce na ciekawe rozwiązania. Nie wiem jak wam, ale mi sztampowe lolo/dotoklony już się przejadły.
Tutaj wszystko jest oryginalne i nietypowe. Od sklepiku, po samą zamianę zwykłego lobby na budowanie własnego zamku. Gra ma wg. mnie wielki potencjał. Do tego świetna grafika i optymalizacja, po prostu mniam. Na ekranie dzieje się tyle, że mój przedwojenne podzespoły powinny dawno eksplodować, tymczasem mam 40fps'ów na medium, co jest jak dla mnie świetnym wynikiem.
No cóż, ja wracam do gry. Szkoda tylko, że przyszło nam w tym tygodniu testować tryb 3v3, który jest ponoć o wiele gorszy od "klasycznego".
Jak by co, mój nick to Razlo. Jakie są wasze wrażenia z Prime World?