Priv do Warhammet Online

Cześć,

Szukam dobrego priva podobnego do Nexusa(WoW) do Warhammer Online Age of Reckoning. Chodzi mi o wersję w której jest Witch Hunter. Wiem wiem, pewnie powiecie : Po co ściągać i grać na privie niż wydać te 50zł i grać na globalu! Odpowiedź jest taka, że u mnie cienko z kasą(Jak u każdego poważnego człowieka) więc nie mogę sobie pozwolić na wydatki 130zł na grę 50zł za coś tam a i jeszcze abonament. Ludzie myślcie! Człowiek myślący chce zaoszczędzić żeby mieć co jeść i czasem pozwolić sobie na jakąś przyjemność typu wakacje. Powracając do tematu chciałbym, żebyście podawali głównie polskie serwery, które mają Exp Rate x2, x3, lub x4 max!. Proszę abyście nie rozwijali tematu o człowieku myślącym, a o tym privie na którym mi bardzo zależy!

PS.:

Na odpowiedź: Google nie gryzie! nie będę reagował, gdyż przeszukałem chyba pół Google i nic nie znalazłem...

Z poważaniem, damiant1998

A nie pomyślałeś ze nad stworzeniem tej gry pracowało mnóstwo osób i tak samo jak ty chcą zarobić,na utrzymanie rodziny,jedzenie Ty grając na privach właśnie ich okradasz.Wkurza mnie jak ludzie piszą ze szkoda im wydać te 50zł na miesiąc,chociaż więcej wydają na papierosy,alkohol,imprezy...,sam mam 17 lat nie mam pracy ale jakoś umie sobie odmówić parę rzeczy żeby sobie kupić jakąś ulubiona grę czy tam abonament do wowa.

PS:

Wiem ze na tym forum można rozmawiać o prywatnych serverach,ale musiałem to napisać:).

http://topofgames.com/WarhammerOnlineAgeofReckoning/ - od groma serwerów.

A poza tym przeszukałeś pół google a to była druga pozycja którą znalazłem :)

Porównywanie piractwa do kradzieży nie jest sensowne. Wiadomo jest to forma zagarnięcia sobie czegoś za free ale nie kosztem producenta, a jedynie jego czasu i potu.

Jeśli ukradniesz chleb, grę czy cokolwiek zniknie ona z pułki. Więc sprzedawca/producent straci te 1zł/60zł/120zł.

Jeśli ściągniesz chleb, grę z torrenta to nie zniknie ona z pułki sklepowej. Więc kupi ją ktoś inny i producent zarobi. Jeśli nie ściągnie jej to i nie kupi jej w sklepie. Producent wychodzi na "0" a nie na "-".

Darkllord podziwiam takich ludzi ale nie każdy ma tyle mentalnej siły w sobie żeby nie pokusić się na zagranie za darmo.

Jeśli ukradniesz chleb, grę czy cokolwiek zniknie ona z pułki. Więc sprzedawca/producent straci te 1zł/60zł/120zł.Jeśli ściągniesz chleb, grę z torrenta to nie zniknie ona z pułki sklepowej. Więc kupi ją ktoś inny i producent zarobi. Jeśli nie ściągnie jej to i nie kupi jej w sklepie. Producent wychodzi na "0" a nie na "-".

Pała z logiki, jeżeli skopiuję sobie Twoją pracę maturalną i oddam ją przed Tobą to też będzie ok? Przecież tylko sobie przekopiuje treść, fizycznie Ci nic nie zabiorę. Zresztą ogólnie Twoje rozumowanie: można ukraść tylko to czego można dotknąć jest na poziomie szkoły podstawowej.

Darkllord podziwiam takich ludzi ale nie każdy ma tyle mentalnej siły w sobie żeby nie pokusić się na zagranie za darmo.

W przypadku porządnie zrobionych gier (WoW, SWG, War, UO, DAoC) różnica pomiędzy privem, a globalem jest taka, że to właściwie 2 różne gry.

Pała z logiki, jeżeli skopiuję sobie Twoją pracę maturalną i oddam ją przed Tobą to też będzie ok? Przecież tylko sobie przekopiuje treść, fizycznie Ci nic nie zabiorę. Zresztą ogólnie Twoje rozumowanie: można ukraść tylko to czego można dotknąć jest na poziomie szkoły podstawowej.W przypadku porządnie zrobionych gier (WoW, SWG, War, UO, DAoC) różnica pomiędzy privem, a globalem jest taka, że to właściwie 2 różne gry.

Oj, ja myślę, że do matury to on ma jeszcze daleko :)

Jest dokładnie tak jak napisał Yang, piractwo to kradzież, tak to trzeba nazwać, bo taka jest prawda. Ściągnięcie gry jest równoznaczne z jego fizycznym odpowiednikiem. Różnica jest tylko praktyczna, bo nie idziesz i nie kradniesz z półki.

Co do tematu, nie spotkałem z żadnymi prywatnymi serwerami Warhammer Online.

A dla mnie żadna gra nie jest warta miesięcznego abonamentu, ale też nie jestem osobą, co wydaje kasę na takie rzeczy jak papierosy, alkohol, imprezy bo na to też zal kasy xD. Oczywiście jednorazowo, nawet te 150zł można zapłacić, ale nie istnieje gra i nigdy dla mnie nie zaistnieje, żeby co miesiąc płacić. Oczywiście w priv też się nie bawię z jasnych powodów :)

Pewnie wszystkie serwery prywatne są tandetne, więc radziłbym nie grać xD

Płacenie abonamentu ma sens, tylko nie każdy może sobie pozwolić płacić 50 zł miesięcznie, chociaż jeżeli np. pali papierosy to wystarczy zrezygnować z 5 paczek, więc jest to do zrobienia. Coś za coś. Tylko taki dziwny tok myślenia, że nie będzie płacić za możliwość grania jest głupi.

Po prostu wiedziałem, że rozwinie się temat tych pieniędzy na grę...

Tylko 1 osoba podała stronę z priv serwem. A prosiłem, żeby tylko podawać privy...

Ludzie czytajcie do końca...

A tak do tematu na tej stronie nie znalazłem...

Piractwo to kradzież owszem tylko że ja nie pije, nie palę oraz nie ćpam...

A z kasą cienko(Zresztą jak u prawie wszystkich). Nie każdy zarabia 3 tys. na miesiąc i co miesiąc ma kasę na gry itp. Proszę, żebyście podawali tylko prywatne serwery do WO : AOR.

PS.: Nie cytujcie mnie ;D

[EdIT]

Ja kupiłem już grę... Tylko nie bawi mnie abonament i coś tam...

Z tego co sobie przejrzałem na temat Priv War to wygląda na to, że emulacja oryginalnego serwera dopiero raczkuje, servera na, którym można by w miarę normalnie grać (a nie testować bieganie po pustawej mapie z nieoskryptowanymi NPC) nie znalazłem.

Imo poszukaj innej gry, bo szkoda nerwów na męczenie się z War'em w takiej postaci.

hmm... czyli albo abonament albo czekam...

Spróbuj czegoś innego, w Rengnum Online (darmowa gra) też masz system RvR, możesz też spróbować Dark age of Camelot(płatna, ale priv serwery są już dopracowane) - tutaj też króluje RvR, Shayia Online(darmowa) też kręci się wokół RvR.

Aha... No to poczekam jakieś 4 mies.

PS.: Wejdźcie do mojego tematu WoW bo go odnowię...

Cześć,

Szukam dobrego priva podobnego do Nexusa(WoW) do Warhammer Online Age of Reckoning. Chodzi mi o wersję w której jest Witch Hunter. Wiem wiem, pewnie powiecie : Po co ściągać i grać na privie niż wydać te 50zł i grać na globalu! Odpowiedź jest taka, że u mnie cienko z kasą(Jak u każdego poważnego człowieka) więc nie mogę sobie pozwolić na wydatki 130zł na grę 50zł za coś tam a i jeszcze abonament. Ludzie myślcie! Człowiek myślący chce zaoszczędzić żeby mieć co jeść i czasem pozwolić sobie na jakąś przyjemność typu wakacje. Powracając do tematu chciałbym, żebyście podawali głównie polskie serwery, które mają Exp Rate x2, x3, lub x4 max!. Proszę abyście nie rozwijali tematu o człowieku myślącym, a o tym privie na którym mi bardzo zależy!

PS.:

Na odpowiedź: Google nie gryzie! nie będę reagował, gdyż przeszukałem chyba pół Google i nic nie znalazłem...

Z poważaniem, damiant1998