Problem HTC One m8

Witam, potrzebuję namiastki pomocy. Kupiłem zza granicy telefon wymieniony w temacie, ponieważ nie jest on już dostępny na polskim rynku. Chcąc aktualizować soft, nie mogłem tego zrobić, ponieważ wyskakuje wiadomość o tym, iż nie mogę jej dokonać. Dowiedziałem się od HTC, że telefon był brandowany na teren USA, a nie na Europę. Stąd mogę jedynie oficjalnie aktualizować soft na terenie USA. Wiem, że można jednak wykonać unlock za pomocą htcdev/bootloader, jednakże nie wiem skąd mógłbym wziąć sprawdzony soft, najlepiej marshmallow. Aktualnie posiadam wgraną wersję androida 5.0.1 natomiast oprogramowania 4.16.401.10. Ktoś coś?

Sorki z góry za temat w dziale tech. komputerów, ale nie wiedziałem gdzie to umieścić.

takie sprawy to bardziej na forum elektrody.

Mam takie urządzenie w firmie i po upgradzie do 6tki zrobiła się z niego straszna grzałka. Zostań przy 5tce, dobrze Ci radzę.

Nawet jeśli znajdziesz soft, to ze względu na to że masz go z zza granicy i zapewne nie znasz pierwotnego operatora, to będziesz mieć duży problem z dopasowaniem działającej kompilacji OSa.

Mówię z autopsji, bo dopiero co w weekend próbowałem znajomemu znajomego dopasować androida 5tkę (zrobił upgrade do 6tki i chciał wrócić do 5tki) do Xperii z brytyjskiej dystrybucji.

... poddałem się po kilku godzinach zabawy (każda kompilacja OSa to ponad 1GB; najpierw zassać, potem wgrać - super sprawa) gdzie każda kolejna wersja crashowała system po uruchomieniu telefonu...

Zapomniałem wspomnieć, że sam najpierw próbował zdowngradować softa, czego efekt była niedziałająca cegła zapętlona w bootloaderze ^^

Skończyło się na tym, że przywróciłem mu tą 6tkę do sprawnego stanu i tyle. Gdybym to wiedział wtedy, to bym się w ogóle za to nie brał.

Witam, potrzebuję namiastki pomocy. Kupiłem zza granicy telefon wymieniony w temacie, ponieważ nie jest on już dostępny na polskim rynku. Chcąc aktualizować soft, nie mogłem tego zrobić, ponieważ wyskakuje wiadomość o tym, iż nie mogę jej dokonać. Dowiedziałem się od HTC, że telefon był brandowany na teren USA, a nie na Europę. Stąd mogę jedynie oficjalnie aktualizować soft na terenie USA. Wiem, że można jednak wykonać unlock za pomocą htcdev/bootloader, jednakże nie wiem skąd mógłbym wziąć sprawdzony soft, najlepiej marshmallow. Aktualnie posiadam wgraną wersję androida 5.0.1 natomiast oprogramowania 4.16.401.10. Ktoś coś?

Sorki z góry za temat w dziale tech. komputerów, ale nie wiedziałem gdzie to umieścić.