[PROBLEM] Instalacja

Cześć wszystkim,

Ściągnąłem dziś 14,5GB Aiona, po czym przeszedłem do patchowania. Kiedy włączył mi się patcher (od NCSOFTU-US), wyskoczył mi error, że nie mam wystarczająco dużo miejsca na dysku... Fakt, mam komputer z przed 1 wojny światowej (joke - 10lat ma), który ma dysk twardy o pojemności 50GB. 10 mam na partycji C, gdzie mam system, a na D mam resztę. Ściągajac Aiona miałem 30GB wolnego miejsca, po ściągnięciu zostało mi 14,3GB. Jak to możliwe, aby mi taki error wyskakiwał?:/

usuń az sie nie zainstaluje po sam patch ma z 5 gb albo 10 nie wiem

Przeczytaj swoją wypowiedź i stwierdź ile przydatnych informacji mi napisałeś...

Mój Aion zajmuje dokładnie 20,2 GB. A to Gameforge, który jest pół roku do tyłu. Tak że cały raczej ci nie wszedł.

On topic. Jajon do patchowania/instalowania potrzebuje wolnego miejsca. Dużo wolnego miejsca. I domyślam się, że właśnie na dysku C, i tylko tam...

Najlepszym co możesz zrobić to pomyśleć nad nowym komputerem. Aion ma duże wymagania sprzętowe, i na 10 letnim blaszaku przy minimalnych detalach będzie ciął się niemiłosiernie (o ile zgodzi się na współpracę w nieprzyjaznym środowisku i w ogóle odpali), a przy więcej niż jednym atakującym mobie na twarzy masz slideshow.

Ale jeżeli chcesz grać mimo to, spróbuj tego: ściągasz-instalujesz-patchujesz Aiona na innym kompie, nagrywasz wszystkie pliki na płytki/pendrive, przerzucasz do siebie, po czym - tu cytat -

ściągnij clienta, zainstaluj go do głównego katalogu gry, odpal clienta wejdź w settings i w pierwszym oknie daj lokacje do gry, wskaż mu folder Bin32 lub Bin64 jesli grasz na win 64, zatwierdź i na dole masz File Check, niech sprawdzi i można grać.

Sauce - http://www.aiononlin...p?topic=13276.0

Kompa mam 10-letniego, ale niektóre miałem części wymieniane. Kartę graficzną, procesor, dodatkowy ram, zasilacz, problem tylko z dyskiem twardym... Fakt, że części kupowane były 5 lat temu i też nie są jakieś cudowne, ale league of legends np. chodzi mi na fullu bardzo płynnie. Powiem więcej, pytałem się graczy ile mają fps'ów to większość odpowiada ~60. Ja zaś mam 75~ok. Kurde, pozostaje mi kupić nowy dysk twardy, albo zainstalować go na innym kompie, bo mam 5 w domu, ale jeden tylko mój.

Poza tym, chciałem tylko zobaczyć Aiona, jak się w niego gra. Na dłuższą metę to nie dla mnie gra, nienawidzę monotonności expienia. Wolę gierki typu LoL.

Powiedz co tam w środku siedzi a dowiesz się czy będziesz mógł grać bez spadku FPS'ów.

Za późno, pierdolnąłem tą grę do śmieci :>

temat do zamknięcia.

Cyfrową wersje do śmieci ciekawe... Trochę szkoda ponieważ Aion zasługuje na parę dni wczucia się w klimat tej gry nie każdy łapie go od razu.

Jak ja nawet w nią grać nie moge, to co mam próbować..

Nie wiesz na pewno czy nie możesz dopóki nie sprawdzisz. A nuż pójdzie, a nuż z zadowalającą płynnością przy detalach, które nie powodują zapaści gałek ocznych w głąb czaszki.

AHAHAHAHA płaczę ze smiechu D:

warn_ico.png
Warn za offtop.Zgodnie z ilością warnów konto zawieszone na 72h -Revolutio

Cześć wszystkim,

Ściągnąłem dziś 14,5GB Aiona, po czym przeszedłem do patchowania. Kiedy włączył mi się patcher (od NCSOFTU-US), wyskoczył mi error, że nie mam wystarczająco dużo miejsca na dysku... Fakt, mam komputer z przed 1 wojny światowej (joke - 10lat ma), który ma dysk twardy o pojemności 50GB. 10 mam na partycji C, gdzie mam system, a na D mam resztę. Ściągajac Aiona miałem 30GB wolnego miejsca, po ściągnięciu zostało mi 14,3GB. Jak to możliwe, aby mi taki error wyskakiwał?:/