Problem klawiatura logitech + dodatkowe pytanie

Witam.

Otóż mam takowy problem z klawiaturą Logitech. Mianowicie gram np. w Fife i kiedy naciskam strzałkę w doł+strzałkę w prawo lub lewo to zawodnik nie biegnie na skos tylko np w dół. Tak jakby nie czytało że oba przyciski są naciśnięte na raz. Problem nie leży po stronie gry więc zamieszczam ten temat tutaj.

Klawiatura wygląda tak (nie wiem jaki to model)

R031-e3adaca.jpg

Tylko że jest cała srebrna. Poprostu nie ma tego paska czarnego na górze. A tak to jest identyczna do tej.

Chciałem się jeszcze zapytać (nie chciałem zakładać nowego tematu). Każdy ma takie lagi w Fifie Online 3 ? Gram na regionie Malezja więc może problem leży po mojej stronie. Proszę o pomoc.

Z góry dziękuje :))

Model masz podany z tyłu. Powinna być nalepka.

Problem leży pewnie po stronie sterownika/gry, który nie uznaje dwóch wciśniętych klawiszy. Mi samemu zdarzyło się to kiedyś w Dragonice. Musiałem wtedy wywalić sterowniki systemowe do klawiatury i zainstalować te dostarczone przez producenta.

logitech y-bl49. Strzałka do góry + te w boki działa. Tylko w dół nie. Więc nie rozumiem zbytnio :/

Oryginalna gra ?.

Tak . Oryginalna.

a może ta strzałka w dół jest skrótem od czegoś możesz sprawdzić dla pewności czy w sterowaniu jest przypisana strzałka w dół.

Wybacz, ale w Fifie raczej nie jest przypisana do czegoś innego niż ruch zawodnikiem :))

Ale mi chodzi sterowanie czy dany klawisz jest przypisany pod ruch piłkarza, czyli czy ta strzałka w dół jest ustawiona na bieg w dół. Bo może się coś przez przypadek przestawiło.

Przyciski działają normalnie, tylko nie współpracują ze sobą jeżeli nacisne je na raz. Czytaj następnym razem ze zrozumieniem.

Panie, klawiatura NIGDY nie będzie się nadawała do grania w FIFE. Lagi oczywiście wynikają z odległości między tobą, a serwerem, więc to normalne.

Spróbuj w inną manię. Zamiast strzałek ruchu przypisz inne klawisze np. wasd i zobacz czy dalej są problemy.

Panie, klawiatura NIGDY nie będzie się nadawała do grania w FIFE. Lagi oczywiście wynikają z odległości między tobą, a serwerem, więc to normalne.

Wiesz... Nadawać się nie nadaje. ale grać zawsze można było normalnie :)

1. Sprawdzałeś w innych grach czy działa normalnie?

2. Zainstalowane sterowniki masz systemowe czy producenta? - próbowałeś może je przeinstalować?

1. W innych grach też nie śmiga.

2. systemowe.

Dobrze by było teraz sprawdzić czy to wina klawiatury czy systemu. Najprościej to podpiąć jak masz zapasową klawiaturę - jak nie masz to pożycz od znajomego na testy. Po tym teście są 2 opcje

- na innej klawiaturze działa - albo klawiatura uszkodzona, kabelek etc albo problem ze sterownikami

- na innej klawiaturze nie działa - albo problem ze starownikami, albo port uszkodzony, ewentualnie układ na płycie

Inną opcją jest zabranie swojej klawiatury i wybranie się do znajomego, żeby u niego sprawdzić czy działa prawidłowo czy nie.

Generalnie ja bym zainstalował dedykowane sterowniki (najlepiej ściągnąć najnowsze ze strony producenta).

Takie pytanie - pod jaki port masz podpiętą tą klawiaturę? USB czy PS2?

USB. Inna klawiatura działała . Pod inne porty jak podpinam tak samo ;)

No to masz coś z klawiaturą nie tak ;)

USB. Inna klawiatura działała . Pod inne porty jak podpinam tak samo

No to klawiatura padła i tyle.

Witam.

Otóż mam takowy problem z klawiaturą Logitech. Mianowicie gram np. w Fife i kiedy naciskam strzałkę w doł+strzałkę w prawo lub lewo to zawodnik nie biegnie na skos tylko np w dół. Tak jakby nie czytało że oba przyciski są naciśnięte na raz. Problem nie leży po stronie gry więc zamieszczam ten temat tutaj.

Klawiatura wygląda tak (nie wiem jaki to model)

R031-e3adaca.jpg

Tylko że jest cała srebrna. Poprostu nie ma tego paska czarnego na górze. A tak to jest identyczna do tej.

Chciałem się jeszcze zapytać (nie chciałem zakładać nowego tematu). Każdy ma takie lagi w Fifie Online 3 ? Gram na regionie Malezja więc może problem leży po mojej stronie. Proszę o pomoc.

Z góry dziękuje :))