Problem-Minecraft

Witam,

Za namową dużo młodszego rodzeństwa postanowiłem zapoznać się bliżej z Minecraftem. Niestety mam bardzo duży problem, bo mimo, że mam bardzo przyzwoity sprzęt, gra bardzo zamula. Nie wiem jak to jest możliwe, ale w Wiedźminie 2 na ultra ustawieniach mam stałe 60 FPS, a w Minecrafcie ciągłe ścinki. To może nie jest najlepsze miejsce, ale może znajdzie się tu jakiś gracz Minecrafta, który zna rozwiązanie tego problemu?

Co już zrobiłem:

Zmieniłem ilość Allocated Memory, czyli przydzielanego RAM do gry: domyślnie było 494 MB, teraz mam 4 GB.

Zainstalowałem 64-bitową Javę

Zainstalowałem JDK7, również ze strony Javy

Efektów brak.

Specyfikacja komputera:

Windows 7 Home Premium SP1 64-bit
Płyta główna Gigabyte GA-H81M-HD3
Karta graficzna Asus Radeon R9 270x 2 GB DDR5
Pamięć RAM 8 GB 1600 MHz
Procesor Intel Core i3 4150 2x3.5 GHz
Za wszelką pomoc dzięki.

Spróbuj zainstalować mod Opti-Fine (instalacja etc. na Youtube)

Allocated memory: 1024mb

Jaka to jest wersja?

Witam,

Za namową dużo młodszego rodzeństwa postanowiłem zapoznać się bliżej z Minecraftem. Niestety mam bardzo duży problem, bo mimo, że mam bardzo przyzwoity sprzęt, gra bardzo zamula. Nie wiem jak to jest możliwe, ale w Wiedźminie 2 na ultra ustawieniach mam stałe 60 FPS, a w Minecrafcie ciągłe ścinki. To może nie jest najlepsze miejsce, ale może znajdzie się tu jakiś gracz Minecrafta, który zna rozwiązanie tego problemu?

Co już zrobiłem:

Zmieniłem ilość Allocated Memory, czyli przydzielanego RAM do gry: domyślnie było 494 MB, teraz mam 4 GB.

Zainstalowałem 64-bitową Javę

Zainstalowałem JDK7, również ze strony Javy

Efektów brak.

Specyfikacja komputera:

Windows 7 Home Premium SP1 64-bit
Płyta główna Gigabyte GA-H81M-HD3
Karta graficzna Asus Radeon R9 270x 2 GB DDR5
Pamięć RAM 8 GB 1600 MHz
Procesor Intel Core i3 4150 2x3.5 GHz
Za wszelką pomoc dzięki.