Problem po wymianie karty graficznej

Witam.

mam dziwny problem z nowa karta graficzną, jest to Asus gtx 1060 oc 3gb

Problem polega na tym że gdy gram w grę np wiedźmin 3 to wszystko pięknie działa, problem pojawia się natomiast wtedy gdy na chwilę przestanę ruszać postacią to po chwili są duże spadki fps z 60 do 13 a użycie karty wchodzi na 100% ( sprawdzane w gpu-z),

gdy na przykład nacisnę jakikolwiek klawisz na klawiaturze to fps wraca do normy a uzycie gpu w okolicach 70% i mozna grać bez problemu,

prawdopodobnie karta jest ustawiona w trybie oszczedzania energii - jeśli tak, to musisz zmienic na tryb optymalny w opcjach windowsa. Ścieżka "Panel sterowania\Sprzęt i dźwięk\Opcje zasilania".

Daj znać czy pomogło

problem rozwiązałem, musiałem zainstalować Asus Gpu Tweak II i wszystko się ustabilizowało.

Widocznie ten soft od asusa zarządza kartą i jej ustawieniem oszczędności energii.

tak czy inaczej dzięki za szybką odpowiedź i próbę pomocy Gajin ;)

Witam.

mam dziwny problem z nowa karta graficzną, jest to Asus gtx 1060 oc 3gb

Problem polega na tym że gdy gram w grę np wiedźmin 3 to wszystko pięknie działa, problem pojawia się natomiast wtedy gdy na chwilę przestanę ruszać postacią to po chwili są duże spadki fps z 60 do 13 a użycie karty wchodzi na 100% ( sprawdzane w gpu-z),

gdy na przykład nacisnę jakikolwiek klawisz na klawiaturze to fps wraca do normy a uzycie gpu w okolicach 70% i mozna grać bez problemu,