Problem polega na tym, że po wpisaniu ID i hasła pojawia się grafika i w prawym dolnym rogu kręci się "smoczy znaczek" ESO ..................
i tak przez 10 minut i nic, dalej się kręci a gra się dalej nie włącza. Spotkał się ktoś z Was z czymś takim lub wie co można zrobić ?
Dodam, że mój komputer może nie jest najnowszy ale grałem bez problemu w gw2, oba wiedźminy skyrima i inne gry które raczej nie odbiegają specjalnie od wymagań ESO.
Problem podczas ładowania
- Udało Ci się kiedyś odpalić ESO, czy od zawsze blokujesz się na ładowaniu?
- Podaj speckę kompa
- Co się dzieje po tych 10 minutach ładowania? Wyłączasz grę? Czekałeś kiedyś dłużej?
- Wchodziłeś w manager zadań w trakcie ładowania? Jaki status ma aplikacja ESO? Uruchomiony, czy Nie odpowiada?
- Nie, to pierwszy raz kiedy próbowałem włączyć grę.
- Windows 7 Professional Service Pack 1; AMD Radeon R7 200 Series; Intel Pentuim Dual CPU E2180 @ 2GHz: 2GB RAM
- Po 10 minutach się poddawałem, przez cały czas znaczek się obraca lecz nic się nie dzieje ( nie wywala błędu)
- Menager pokazuje, że aplikacja jest uruchomiana a proces działa.
Za slaby procek masz. Gra ci pojdzie i nawet pograsz ale musisz uzbroic sie w cierpliwosc. Mi na kompie u rodzicow procek 2 rdzenie 2.93ghz, 4gb ram i hd 5570 odpalalo po jakis 6-7 minutach. To wina sprzetu.
Pierwsze ładowanie zawsze jest dłuższe. Później już będzie lepiej.
Przychylam się do powyższych opinii. Masz słaby komp i pierwsze ładowanie może trwać długo. Daj mu tyle czasu ile potrzebuje. Ale grać na tym kompie to ty będziesz na najniższych detalach.
Faktycznie zostawiłem ładownia i wyszedłem, jak wróciłem po 2 godzinach to byłem zalogowany xd
A gra na niskich detalach mi nie przeszkadza mam tylko nadzieje, że kolejne logowanie będą troszkę szybsze.
Witam, ja mianowicie mam ostatnio problem bo postanowiłem wrócić do ESO i po zainstalowaniu gra się tak zacina, że nie jestem w stanie się nawet ruszyć. Dodam, że wcześniej gra chodziła normalnie na sprzęcie i7 2ghz / gforce 525m / 6 giga ramu. Karta gaficzna ma najnowszy sterownik. Czy miał ktoś kiedyś podobny problem ? i może doradzić co z tym fantem zrobić.
Pozdrawiam.
Z tego co mi wiadomo to ESO kiedyś bardziej bazowało na sprzęcie gracza ale ponoć był jakieś zmiany że teraz bardziej zależy od serwerów ESO które nie są najwyższych lotów
A ja się zapytam ... czy karta graficzna od MSI i czy korzystasz z jakiegoś programu kontrolującego parametry karty graficznej ? ( po za sterownikami ) np: ilość FPS czy tęp. proc lub grafiki na ekranie podczas gry ?
I 2 sprawa z tego co pamiętam gra " must have " 4 GB ram tylko dla samej gry do ustawieni " low " / " mid "
... ... obawiam się iż twoje 2 GB ramu blokują cię podczas ładowania , lub masz właśnie uruchomiony program ( wspomagający / zarządzający ) kartą graficzna. W mojej wizji to właśnie tu jest " pies pogrzebany " ...
Pozdrawiam.
Problem polega na tym, że po wpisaniu ID i hasła pojawia się grafika i w prawym dolnym rogu kręci się "smoczy znaczek" ESO ..................
i tak przez 10 minut i nic, dalej się kręci a gra się dalej nie włącza. Spotkał się ktoś z Was z czymś takim lub wie co można zrobić ?
Dodam, że mój komputer może nie jest najnowszy ale grałem bez problemu w gw2, oba wiedźminy skyrima i inne gry które raczej nie odbiegają specjalnie od wymagań ESO.