Problem , Sprawa grafiki?

Witam, podczas gry w Aiona mam taki problem, że idę np . i czasami mi się świat jakby świat się lekko do tyłu cofał, takie jakby przycinka, cieżko to wytłumaczyc.

Delikatnie jakby mi się obraz przycinał i cofał do tyłu. Prosze o pomoc, na wszystkich ustawieniach jest tak samo , aczkolwiek kiedyś grałem i na maxymalnych nic się takiego nie działo.

Pozdrawiam.

Może server laguje ?. Może są lagi po prostu..

Typowe lagi. Możliwe, że coś było nie tak z serwerami, albo ktoś obciążał twoją sieć. Jestem prawie pewien, że nie jest to wina sprzętu.

Jeśli tak , to możliwe że wina serwera bo ping miałem wporządku. Czesto tak jest? Czy to rzadkość ?

Ping możesz mieć w porządku, ale to też zależy od ilości graczy. Bo przeludniony, zaludniony serwer=lagi. Też może być wina jak coś robią, zmieniają na serwerze to są skoki lagowania. Czy często ?. W mmo tak, bo to gra globalna gdzie ilość graczy wpływa na jakość gry serwera. To chyba też zależy od firmy/jakości gry.

Witam , pomyślałem iż pokażę to na filmiku, nie wiem czy to wina serwera ponieważ ciągle mam ten błąd nie jest on jakoś ultra uciążliwy, ale mnie trochę rozprasza świadomość, że tylko u mnie są takie lagi. Proszę zwrócić uwagę na ziemię, teren obok nóg postaci, jak się delikatnie cofa zatrzymuje. Jest to normalne ? Może każdy tak ma ? A może tylko ja? Proszę o odpowiedź .

Film:

http://www.youtube.com/watch?v=kIvhDF6cQpw&feature=youtu.be

A to nie są przypadkiem spadki FPSu?

nie, sprawdzałem to fps utrzymuje sie w granicach 50-60, poza tym zmiana detali nic nie daje, zauważyłem , że takie cofania są po włączeniu V sync . Aczkolwiek po wyłączeniu mam jakby lekko falujące podłoże taki pasek przesuwający się czasem.

Ja tak miałem z uwagi na sprzęt komputerowy, pomogło obniżenie jakości cieni. Sprawdź też jaki masz ping.

komenda: /ping

Ping mam w porzadku caly czas utrzymuje sie w okolicach 60 czasami spadnie do 50+.

o... no to gratuluje dobrego pingu. Ogólnie silnik gry jest dość wymagający, więc nie dziwota, że czasem coś zatnie/ cofnie Ci postać, do tego sama gra jest dość zabugowana- zrób sobie assassina i spróbuj wejść z abusha na plecy wroga gdy przed tobą jest jakiś próg, kamyczek. Podczas walki postać się buguje, cofie i bóg wie co jeszcze. Ale... jak na f2p Aion i tak jest dość dobra pozycją.

ja tu nic niw widze :), na filmiku ok

Witam, podczas gry w Aiona mam taki problem, że idę np . i czasami mi się świat jakby świat się lekko do tyłu cofał, takie jakby przycinka, cieżko to wytłumaczyc.

Delikatnie jakby mi się obraz przycinał i cofał do tyłu. Prosze o pomoc, na wszystkich ustawieniach jest tak samo , aczkolwiek kiedyś grałem i na maxymalnych nic się takiego nie działo.

Pozdrawiam.