Problem z 2 monitorami!

Witam,

Kupiłem dzisiaj nowy monitor. Pomyślałem sobie, że w sumie spoko będzie mięć dwa zamiast innego i podłączyłem je 2x DVI-D Dual Link do mojego GTX 1060. Niestety okazało się, że kiedy tylko podłącze drugi, to ten pierwszy przestaje odpowiadać.

Przykład: (Przy podłączeniu znikają ikonki i wszystkie okna sie minimalizują. Mam tylko pasek i tapetę.)

no tak w sumie powinno być że na jednym masz all na drugim nic. przeciągasz takie okienka jakie chcesz mieć otwarte na drugim i jest fajnie.

sprawdź który monitor jest ustawiony jako pierwszy a który jako drugi w ustawieniach.

Problem w tym, że mam obraz tylko i wyłącznie na jednym monitorze, który w dodatku kompletnie nie odpowiada. Tak jak pisałem wyżej, znikają ikonki, minimalizują się okna i zostaje mi tylko tapeta z paskiem.

EDIT: Drugi monitor jest cały czas czarny^

aaa. nie napisałeś że tylko na jednym jest obraz. myślałem że na jednym jest all a drugi jest na rozszerzeniu i nie wiesz jak działają dwa monitory.

pewnie patrzyłeś czy drugi działa. (jak jest sam wpięty). spróbuj podłączyć na innym wejściu na karcie (masz 2 porty. to wepnij jeden do jednego. potem odepnij wepnij do drugiego. odłącz i zrób to samo z drugim. jeśli któryś przestanie w pewnym momencie odpowiadać to znalazłeś usterkę.

z klawiatury "Win+P" i"Rozszesz". Ew, masz na tym który nie wyświetla obrazu, ustawione nie to wejście sygnału - może masz np wejście z HDMI, a powinno być z DVI ;) W tej chwili masz na 90% ustawiony stary monitor jako nie-główny i a na tym drugim jest pulpit.

Nie potrafie tłumaczyć... Kiedy mam podłączone dwa monitory przez DVI-D i uruchamiam komputer to zamiast ekranu startowego wita mnie ciemny obraz, jakby włączony ale mimo wszystko bez znaku życia. Drugi w tym samym czasie nadal pozostaje wyłączony. Kiedy odłącze drugi (stary) to ten pierwszy, który właśnie kupiłem, najnormalniej w świecie startuje. Kiedy tylko podłącze ten drugi, to z pierwszym znowu coś sie dzieje a drugi mimo wszystko nie odpowiada.

Chaotycznie jak cholera.

Nie potrafie tłumaczyć... Kiedy mam podłączone dwa monitory przez DVI-D i uruchamiam komputer to zamiast ekranu startowego wita mnie ciemny obraz, jakby włączony ale mimo wszystko bez znaku życia. Drugi w tym samym czasie nadal pozostaje wyłączony. Kiedy odłącze drugi (stary) to ten pierwszy, który właśnie kupiłem, najnormalniej w świecie startuje. Kiedy tylko podłącze ten drugi, to z pierwszym znowu coś sie dzieje a drugi mimo wszystko nie odpowiada.

Chaotycznie jak cholera.

mam pomysł. nagraj filmik ;)

Ładowałem telefon i przez ten czas spróbowałem zamienić kable. O dziwo na głównym monitorze wszystko sie włączyło ale na drugim widze komunikat 'Check Signal Cable'

Naprawione, do zamknięcia. :)

Witam,

Kupiłem dzisiaj nowy monitor. Pomyślałem sobie, że w sumie spoko będzie mięć dwa zamiast innego i podłączyłem je 2x DVI-D Dual Link do mojego GTX 1060. Niestety okazało się, że kiedy tylko podłącze drugi, to ten pierwszy przestaje odpowiadać.

Przykład: (Przy podłączeniu znikają ikonki i wszystkie okna sie minimalizują. Mam tylko pasek i tapetę.)