Problem z Aionem, malo fps

Cześć

Mam problem z grą Aion... gralem chyba w marcu ostatni raz i ustawienia grafiki mialem na auto ale wywaliłem tylko cienie i ładnie chodzilo, zero lagow plynna gra. Wczoraj zainstalowalem.... gram na Nexus EU i.. o boze.... tak szczerze to grac sie nie da, mialem grafike na auto i moze mialem gora 10fps, zmniejszylem wszystko, ustawilem jakis Fixed FPS a Aionie i dalej to samo. Gram na laptopie:win7 64bit, ATI Radeon hd 4250, amd Phenom II X4 N970. Mam 2 partycje. na C 60 gb ogólem a wolne mam z 15gb, na D mam 220GB a wolne 46gb. Partycje defragmentowalem, czyscilem kompa systemem Advance System Care 5. dodatkowo właczalem w nim boosta do gier i włączalem GomeBooster i dalej to samo. Pomocy!

Masz może ustawione Advanced Graphics Engine, zobacz w opcjach.

Dodam coś propos tego co napisał przedmówca.

Nie dawaj przede wszystkim auto. Ustawiając wszystko na stałe masz lepsze szanse na prawidłową optymalizację. Sprawdź też, czy nie zgubiło Ci opcji "Characters LOD" (może być inna nazwa, piszę z pamięci).

Boostery nic nie dają i nie radzę też używać żadnych programów do "czyszczenia" komputera oprócz CCleanera (raz na tydzień rejestr, ew. odinstalowywanie jakichś badziew).

Dobrze jest... prawie... ustawilem ten silnik na "defaul" i zaczał prawie dorze dzialac. Problem mam w tym ze np. ja uzyje buffa czy onnego skila nie widac jego efektow, postac machnie łapami ale efektu niema, tak samo jak lece na skrzydlach, ruch postaci jest ale skrzydel nie widze

.Boostery nic nie dają i nie radzę też używać żadnych programów do "czyszczenia" komputera oprócz CCleanera (raz na tydzień rejestr, ew. odinstalowywanie jakichś badziew).

-.- ten Booster który nic nie daje wyłącza procesy nie potrzebne w grach i zdziwię Cie ale jak wyłączysz jakiś proces to nie żrę ani procka ani ramu.

Nie masz na laptopie ustawionego oszczędzania energii?

Nie masz na laptopie ustawionego oszczędzania energii?

Nie, moj laptop jest akurat systemowo dobrzxe zrobiony, wyciagam z niego ile sie da... dzis zauwazylem ze Sorcerem na 23 lvl wlaczylem tarcze "cos tam skin" i nic... przesunelem sie i ogladam sie naukoło i tam gdzie stalem 10s temu i wlaczylem tarcze dopiero byl efekt... Ktoś wie jak temu zaradzic? Te efekty czasem dobrze chodza przxez chwile, czasem wgl ich niema a czasem dopiero sie pojawiaja po paru sekundach.

-.- ten Booster który nic nie daje wyłącza procesy nie potrzebne w grach i zdziwię Cie ale jak wyłączysz jakiś proces to nie żrę ani procka ani ramu.

Ja żrę, Ty żresz, On/Ona/Ono żre...

Co do boosterów to one u niektórych nawet nie mają czego wyłączać, więc tak w ponad połowie przypadków dodają swój procent niepotrzebny. Trzeba umieć robić wszystko samemu w tych czasach i nie zdawać się na programy dla leniwych.

Nie, moj laptop jest akurat systemowo dobrzxe zrobiony, wyciagam z niego ile sie da... dzis zauwazylem ze Sorcerem na 23 lvl wlaczylem tarcze "cos tam skin" i nic... przesunelem sie i ogladam sie naukoło i tam gdzie stalem 10s temu i wlaczylem tarcze dopiero byl efekt... Ktoś wie jak temu zaradzic? Te efekty czasem dobrze chodza przxez chwile, czasem wgl ich niema a czasem dopiero sie pojawiaja po paru sekundach.

Zobacz czy przypadkiem nie masz wyłączonego display effects. Ew. zmień full screen na full windowed screen (lub w podobnej nazwie).

Dobra.... display effects mialem na all ustawilem na none... to samo, z tym ze dzisisiaj normalnie mi zaladowalo skrzydla, zmienilem na all i skrzydla normalnie mi sie ladowaly... reszta skilli nie

Dobra.... display effects mialem na all ustawilem na none... to samo, z tym ze dzisisiaj normalnie mi zaladowalo skrzydla, zmienilem na all i skrzydla normalnie mi sie ladowaly... reszta skilli nie

dobra juz wszystko dziala, dzieki za pomoc

Cześć

Mam problem z grą Aion... gralem chyba w marcu ostatni raz i ustawienia grafiki mialem na auto ale wywaliłem tylko cienie i ładnie chodzilo, zero lagow plynna gra. Wczoraj zainstalowalem.... gram na Nexus EU i.. o boze.... tak szczerze to grac sie nie da, mialem grafike na auto i moze mialem gora 10fps, zmniejszylem wszystko, ustawilem jakis Fixed FPS a Aionie i dalej to samo. Gram na laptopie:win7 64bit, ATI Radeon hd 4250, amd Phenom II X4 N970. Mam 2 partycje. na C 60 gb ogólem a wolne mam z 15gb, na D mam 220GB a wolne 46gb. Partycje defragmentowalem, czyscilem kompa systemem Advance System Care 5. dodatkowo właczalem w nim boosta do gier i włączalem GomeBooster i dalej to samo. Pomocy!