Problem z amd radeon r9 290

Siema! Mam problem z karta r9 290 a dokładnie po zainstalowaniu sterowników pojawiają się na ekranie czarne paski i od czasu do czasu dostaję blue screena :/ HEELP :<

Masz inną grafikę żeby wsadzić do kompa testowo?

Na początek trzeba by sprawdzić czy to wina kompa (uszkodzona płyta, itp) czy grafiki (złe stery, problem z zasilaniem, problem z samą kartą).

Kompa CAŁEGO kupiłem niedawno i mam pląby gwarancyje i dlaczego nie chcę w środku nic wymieniać. Pytałem się znajomego czy ogarnie co się dzieję i powiedział mi tylko to, że mam popsutą kartę a wszystko innego działa jak należy. Reszta mojego sprzętu to :

Procesor: Intel Core i5-4590
Pamięć: Crucial 2x4GB
Karta: MSI R9 290
Dysk: Seagate Barracuda 1TB
Zasilacz: XFX TS 550W
Płyta: ASROCK B85 Anniversary
Kompa CAŁEGO kupiłem niedawno i mam pląby gwarancyje i dlaczego nie chcę w środku nic wymieniać. Pytałem się znajomego czy ogarnie co się dzieję i powiedział mi tylko to, że mam popsutą kartę a wszystko innego działa jak należy. Reszta mojego sprzętu to : Procesor: Intel Core i5-4590 Pamięć: Crucial 2x4GB Karta: MSI R9 290 Dysk: Seagate Barracuda 1TB Zasilacz: XFX TS 550W Płyta: ASROCK B85 Anniversary

To co za problem, oddaj na gwarancję i wsio.

Zapewne kolejna sztuka, która nie daje rady na fabrycznym OC. To byłaby już druga tylko na tym forum ^^ .

Tak jak Hanz napisał, oddaj na gwarancję. Jeżeli sprzęt nie daje rady na ustawieniach fabrycznych to należy Ci się wymiana na inną sztukę.

wymień a jeśli to nic nie da zmień zasilacz

Siema! Mam problem z karta r9 290 a dokładnie po zainstalowaniu sterowników pojawiają się na ekranie czarne paski i od czasu do czasu dostaję blue screena :/ HEELP :<