Problem z Androidem

Witam

Mam otoz taki problem. Otrzymalem telefon i posiada on wgrana jakas łatke hello kitty przy uruchamianu i sa jakies apki 4 jak sie nie myle z tym hello kitty. Robilem hard resety itp ale chyba trzeba wgrac nowego roota czy cos takiego nie znam sie na tym. WIe ktos moze jak bym mogl to usunac? Model telefonu : alcatel one touch 4030x Prosze o pomoc.

Potrzebujesz wgrać nowy ROM(czyli system). Wklep w neta model telefonu + słowo "ROM" i tam już cię pewnie pokierują co dalej

Jeżeli na gwarancji - do serwisu oddaj, Oni są od takich rzeczy. Trzeba grać nowy software.

Jeżeli na gwarancji - do serwisu oddaj, Oni są od takich rzeczy. Trzeba grać nowy software.

Ta nakłada jest prawdopodobnie oryginalna, więc oni nie usuną takich rzeczy ;)

Tak jak napisał Baal - jeśli masz telefon na gwarancji, to niech Cię bóstwa bronią przed ingerencją w system, bo przy jakiejś usterce serwisant wzruszy ramionami i powie, żeś sam sobie winien. Jeśli nie, wydaje mi się, że zwykły root i usunięcie odpowiednik apek wystarczy. Na tym forum wszystko jest odnośnie tego kompleksowo wyjaśnione. Znajdź tam swój model telefonu(zjedź w dół) i tyle. Sam z niego korzystałem, gdy bawiłem się w modowanie mojej starej SE Xperia Neo V ^^

Ta nakłada jest prawdopodobnie oryginalna, więc oni nie usuną takich rzeczy

Jak nie znasz się to nie wprowadzaj w błąd. Nie ma czegoś takiego jak oryginalna nakładka w telefonie. Tym bardziej z jakimś hello kitty. Z reguły oprogramowanie dzielimy na obrandowane (śmieci oparatorów) i nie obrandowane. To o czym wspomina autor wskazuje na jakąś nakładkę prezentacyjną - wersję demo systemu. Bez problemu w serwisie do zdjęcia.

Pracuje z takimi rzeczami na codzień, ale co tam. Wklep sobie model tego telefonu w google'a i zobaczysz, że została wydana edycja właśnie z Hello Kitty, co za tym idzie ta nakładka jest oryginalna dla tego telefonu dla tej edycji. Niemniej może wgrać wersję systemową normalną, ale czy zrobi to serwis. Tutaj różnie. Już pomijam fakt, że każdy producent(prawie każdy) ma swoją nakładkę systemową na Androida, ale no przecież nie znam się ;/ dam ci lajka kumplu

Pracuje z takimi rzeczami na codzień, ale co tam. Wklep sobie model tego telefonu w google'a i zobaczysz, że została wydana edycja właśnie z Hello Kitty, co za tym idzie ta nakładka jest oryginalna dla tego telefonu dla tej edycji. Niemniej może wgrać wersję systemową normalną, ale czy zrobi to serwis. Tutaj różnie. Już pomijam fakt, że każdy producent(prawie każdy) ma swoją nakładkę systemową na Androida, ale no przecież nie znam się ;/ dam ci lajka kumplu

Ja również pracuję z takimi rzeczami na co dzień.

Witam

Mam otoz taki problem. Otrzymalem telefon i posiada on wgrana jakas łatke hello kitty przy uruchamianu i sa jakies apki 4 jak sie nie myle z tym hello kitty. Robilem hard resety itp ale chyba trzeba wgrac nowego roota czy cos takiego nie znam sie na tym. WIe ktos moze jak bym mogl to usunac? Model telefonu : alcatel one touch 4030x Prosze o pomoc.