Problem z AUTHENTICATION

Problem pojawił się jak po dwóch latach pomijania wiadomosci o potwierdzeniu email, postanowilem wkoncu tego dokonac by nie wyskakiwal ten komunikat. Jak sie okazało wszystko pięknie ładnie na poczatku potwierdzilem, pozniej mialem "niby" otrzymac kolejna wiadomosc na poczcie, niestety czekam od wczoraj i nic sie nie pojawia. Dodam iż posiadam konto email na interii i nie wiem czy to wina ode mnie czy od osob trzecich.

Miał ktos taką sytuacje lub podobna? Szkoda mi 200zł wydanych jak nie moge sie dostac do gry bo "waiting for AUTHENTICATION"..

Z gory dziękuje :).

Co oznacza że 2 lata pomijałeś potwierdzenie email? Może to nie był authenticator z gry ( IP ) tylko ktoś chciał zmienić mail a ty to potwierdziłeś i konto dziala juz na innym mailu?

Edit :

Sprawdź czy na stornie gry możesz się zalogować i sprawdź dane email.

A sprawdzałeś spam? Mi na interii np maile ze steama często lądują w spamie :D.

Dokładnie, co to znaczy "pomijanie wiadomości"? Z początku myślałem, że ci to przychodziło od 2 lat i dla świętego spokoju to zaakceptowałeś, ale później piszesz: "Jak sie okazało wszystko pięknie ładnie na poczatku potwierdzilem, pozniej mialem "niby" otrzymac kolejna wiadomosc na poczcie, niestety czekam od wczoraj i nic sie nie pojawia." - więc zgłupiałem.

Pospamuj trochę tymi próbami uzyskania autoryzacji i może któryś w końcu wleci ci na maila. Nie wydaje mi się, żebyś mógł się zalogować na konto bez autoryzacji. Tak jak pisał jarek, sprawdź spam.

I polecam ci gmaila.

Jeśli mimo to dalej nic nie działa, tutaj możesz napisać ticket bez logowania się na konto gry:

https://help.guildwars2.com/anonymous_requests/new

Co oznacza że 2 lata pomijałeś potwierdzenie email? Może to nie był authenticator z gry ( IP ) tylko ktoś chciał zmienić mail a ty to potwierdziłeś i konto dziala juz na innym mailu?Edit :Sprawdź czy na stornie gry możesz się zalogować i sprawdź dane email.

Podczas logowania mialem informacje z emailem ze nie zostal potwierdzony, gdy potwierdzilem to zmienilem tylko haslo na poczcie. Na stronie prosza o to samo jak podczas logowania poprzez launcher. Moze interia tak wolno dziala i nie moze ten authenticator dojsc..

A sprawdzałeś spam? Mi na interii np maile ze steama często lądują w spamie .

Problem w tym ze spam jest pusty procz kilku wiadomosci od blizzarda :).

Sa tylko wiadomosci ktore zostaly wysylane non stop przez 2 lata gdy logowalem sie do gry o potwierdzeniu konta emial :).

Dokładnie, co to znaczy "pomijanie wiadomości"? Z początku myślałem, że ci to przychodziło od 2 lat i dla świętego spokoju to zaakceptowałeś, ale później piszesz: "Jak sie okazało wszystko pięknie ładnie na poczatku potwierdzilem, pozniej mialem "niby" otrzymac kolejna wiadomosc na poczcie, niestety czekam od wczoraj i nic sie nie pojawia." - więc zgłupiałem. Pospamuj trochę tymi próbami uzyskania autoryzacji i może któryś w końcu wleci ci na maila. Nie wydaje mi się, żebyś mógł się zalogować na konto bez autoryzacji. Tak jak pisał jarek, sprawdź spam.I polecam ci gmaila. Jeśli mimo to dalej nic nie działa, tutaj możesz napisać ticket bez logowania się na konto gry:https://help.guildwars2.com/anonymous_requests/new

Przez dwa lata podczas logowania naciskalem na opcje "send" i logicznie rzecz biorac wysylali ciagle prosbe o potwierdzenie tego konta. Wczoraj to zrobilem, zmienilem haslo i na konto to samo maja mi przyslac ten authenticator ale nie widac ani nie slychac.. stad moj problem;/.

Miałem problem, że aktywowałem przez komórke (google auth) tzn kod się wpisywało. Przywróciłem ustawienia fabryczne w komie no i też nie mogłem się zalogować bo program wywaliło i problem z ustawieniami. Na stronie głównej wysłałem wiadomość do supportu i po 20 minutach już nie miałem blokady zrób tak samo najlepiej jako dowód, iż to twoje konto wpisz tam key

Jest opcja do zaznaczenia "Nie wysyłaj mi więcej" niestety po niej dalej mi wyskakiwało...

Przyznam się do sprzedaży konta do guild wars 2, tuż po zmianie maila problem zniknął ;)

Jest opcja do zaznaczenia "Nie wysyłaj mi więcej" niestety po niej dalej mi wyskakiwało...Przyznam się do sprzedaży konta do guild wars 2, tuż po zmianie maila problem zniknął

problem lezy w tym ze oni czekaja az klikne w link ktory mi wyslali i moge grac, lecz ja nie dostaje zadnych linkow..;/ juz mnie wnerwia ta AN..

Napisz do supportu, tam z chęcią Ci pomogą ;)

Najlepiej już dzisiaj wyślij ticketa: https://help.guildwars2.com/anonymous_requests/new (wybierz account issue, a w Guild Wars 2 E-Mail Address (Account Log-in Name) daj swój mail [najlepiej taki, który zadziała - gmail]). Jak jutro dojdzie, to im nie odpisuj, a jak nie, to szybciej to będzie załatwione niż jakbyś czekał do jutra.

I proszę cię, zmień maila (będzie potrzebny ponowny kontakt z supportem). Takie "lokalne" maile nie są dobrym pomysłem do takich gier. No i na gmailu masz fajne zabezpieczenia.

Napisz do supportu, tam z chęcią Ci pomogą

Wysłałem, otrzymałem wiadomosc ze dostali powiadomienie i odpisza w najblizszym czasie "we'll contact you as soon as we have an answer for you."

W takim musisz się uzbroić w cierpliwość. Odpowiedź powinieneś dostać w ciągu 2 dni. Jeśli wypełniłeś jak najwięcej rubryk (albo dałeś jak najwięcej informacji w okienku wiadomości), to powinieneś od razu otrzymać wiadomość w której będziesz instruowany w sprawie tego problemu.

W takim musisz się uzbroić w cierpliwość. Odpowiedź powinieneś dostać w ciągu 2 dni. Jeśli wypełniłeś jak najwięcej rubryk (albo dałeś jak najwięcej informacji w okienku wiadomości), to powinieneś od razu otrzymać wiadomość w której będziesz instruowany w sprawie tego problemu.

Otrzymałem wiadomość że beda prowadzic śledztwo w tym i odpowiedza gdy nabiora 100% pewnosci ze ja to ja..-.- to nie pozostalo nic tylko czekanie;/ juz minelo 24h od tej aktywacji i braku authenticatora na moim emailu.

Mógłbyś podać otrzymanego maila?

Oczywiście trzeba podać cd-key i inne sprawy, które potwierdzą, że twoje konto, to twoje konto. W innym wypadku każdy mógłbym napisać: "hej, nie doszedł mi mail aktywacyjny. Tutaj jest mój nowy mail".

Poprawka. Minęło 24h od wysłania wiadomości potrzebnej do aktywacji, a nie od aktywacji (tak dla potwierdzenia).

Mógłbyś podać otrzymanego maila? Oczywiście trzeba podać cd-key i inne sprawy, które potwierdzą, że twoje konto, to twoje konto. W innym wypadku każdy mógłbym napisać: "hej, nie doszedł mi mail aktywacyjny. Tutaj jest mój nowy mail".Poprawka. Minęło 24h od wysłania wiadomości potrzebnej do aktywacji, a nie od aktywacji (tak dla potwierdzenia).

Podalem wszystkie wedlug mnie niezbedne informacje, imie, cd-key , nick postaci login i kilka jeszcze procz daty urodzenia.

Damian dlatego bo kiedys kolega gral w guild wars 1 a ja tak jakby przejalem to wszystko i dokupilem kazda czesc wraz z gw2.

Hello Damian,

The issue you're reporting will require a bit of additional investigation.

I am escalating your ticket for further assistance. A member of the team will be in contact with you as soon as the issue has been fully reviewed.

Regards,

Dimitrios

Guild Wars 2 Support Team

http://support.guildwars2.com/

Ah, takie coś. No to nie ma problemu. Często tickety są przekazywane do innych ludzi. Nawet jeśli wybrałeś dobry "dział" (a wybrałeś, bo tyczył się konta), to i tak podawany jest dalej. Po prostu muszą zweryfikować informacje i pewnie znaleźć jakiś zamiennik na chwilową weryfikacje.

Ah, takie coś. No to nie ma problemu. Często tickety są przekazywane do innych ludzi. Nawet jeśli wybrałeś dobry "dział" (a wybrałeś, bo tyczył się konta), to i tak podawany jest dalej. Po prostu muszą zweryfikować informacje i pewnie znaleźć jakiś zamiennik na chwilową weryfikacje.

Dziekuje ze podniosłeś/aś mnie na duchu :)

czyli to od nich wina ze nie otrzymuje nic na emailu od nich?

Bo tylko to koleczko sie kreci i kreci i czeka az klikne w jakis link wyslany na moj email.. czyli teraz co planuja zrobic, wyslac cos jeszce czy od razu odblokuja konto i umozliwa dalsza gre?

To nie jest raczej ich wina, chyba. Nie widzę na forum czy na reddice żadnych problemów. Zazwyczaj (bardzo często) jest to problem po twojej stronie. Tutaj masz wyjaśnione procedury odbioru takiego ticketa: https://forum-en.guildwars2.com/forum/support/account/Not-Getting-Our-E-mails-Hotmail-Yahoo-Gmail-Comcast

Jest masa ludzi, którzy mieli podobny problem (po prostu nie przychodziły maile) i support im pomógł. Na pewno cię nie zostawią bez rozwiązania problemu.

Wiem jak to wygląda, bo każdy musiał coś takiego zrobić, ale nie wiem jak to wygląda, kiedy mail nie przychodzi. Nie miałem takie problemu. Pewnie są jeszcze inne wyjścia autoryzacji.