Problem z BFBC2

Mam problem z grą Battlefield:Bad Campany 2

Więc mam:

Windows 7

Procesor Inter Core i3 CPU M 370 @ 2.40 Ghz

Ram:4Gb

Typ Systemu:64 bity systemowe

Karta Graficzna: GeForce 310M

Pamięć karty graficznej : 1024 Mb DDR 3

I gram w tą grę 20 min i nagle zaczyna mi ją przycinać co mam zrobić wszystkie sterowniki karty graficznej mam zaktualizowane

Twoj laptop sie za bardzo grzeje. Moze zmniejsz detale graficzne gry.

gram na najdumniejszych jak zmniejszyć nagrzewanie laptopa?

Graj w lodowce.

A tak serio: nie znam sie na tym, ale mam kumpla, ktory czasem do mnie przychodzi z lapkiem i w cos razem gramy. On zawsze wyzywa, kiedy uszykuje mu miejsce na stoliku, ze jest zle, bo nie ma przeplywu powietrz i ze przez to zgrzeje mu sie lapek. Tak wiec musisz miec duzo przestrzeni w miejscu, gdzie grasz, aby powietrze moglo swobodnie sie przemieszczac.

Mozesz mie tez "zadyane" wiatraczki, chlodzenie, wentylatorki, czy jak to cholerstwo nazwac. Bo o tym tez moj kolega wpsominal. Oczywiscie chodz o kurz, wiec warto to rozkrecic i przy pomocy sprezonego powietrza oczyscic sprzet.

ROzkrecic... przeczyscic. Zassac jakis program do mierzenia temeratury. Mozliwe ze jest uszkodzony i dla tego tak szybko sie nagrzewa.

Jako użytkownik laptopa także borykałem się z takimi problemami. O to kilka wskazówek jak je rozwiązać (niektóre działają także na "blaszakach"):

- Nastaw odpowiednio tryb pracy z uwzględnieniem zasilania. Czyli w przypadku gdy korzystasz z zasilacza praca laptopa powinna skupić się na jak największej wydajności, a w przypadku korzystania wyłącznie z baterii niech priorytet ma oszczędność.

- Warto zaopatrzyć się w "podstawki chłodzące". Zapewnią one dobre chodzenie, a także często wpłyną na komfort ustawienia laptopa oraz mogą wprowadzić dodatkowe gniazda USB. Najlepiej by podkładka korzystała nie z jednego, a kilku wiatraczków, powinna być cicha i posiadać warstwę wierzchnią dobrze przewodzącą ciepło (unikać syntetyków).

- Można użyć specjalnych zestawów wykorzystujące różnego typu media chłodzące - najlepsze chłodzenie. Jednakże cena takiego zestawu jak i ewentualna ich naprawa wymagają sporych środków finansowych.

- Laptop nie powinien być wystawiany bezpośrednio "na słońce".

- Należy sprawdzać aktualizacje sterowników raz na pół roku.

- Dobrym rozwiązaniem jest stosowanie programów takich jak TuneUp Utilities czy Sunrise Seven (tylko dla Win7), które wpłyną dodatnio na wydajność głównie używanych programów.

- Czyszczenie mechaniczne. Nawet jeżeli boisz się rozkręcać laptop to zwykłe zastosowanie statycznych szmatek, czy słabszych odkurzaczy (z tym jednak ostrożnie) jest wskazane.

- Można także zakładać silikonowy "pokrowiec" na część roboczą (klawiatura, guziki systemowe), który zabezpieczy Cię przed nadmiernym krzem lub efektami spożywania posiłku przy laptopie.

- Należy pamiętać, iż zazwyczaj laptopy nie powinny pracować dłużej niż na 10 godzin bez przerwy.

Powyższe sugestie możesz zastosować we własnym zakresie bez jakiś specjalistycznych porad czy też modyfikacji komputera przenośnego. Zapewniam Cię, iż stosowanie ich na 100% poprawi sprawność i przedłuży żywotność większości podzespołów.

A może być to przez to że mam podłaczone baterie i ładowarkę ?

nie

Ależ nie (w końcu jak miałaby działać oddzielnie ładowarka???). Jeżeli w opcjach odpowiednio zaznaczyłeś wydajność (wspominałem o tym wyżej), nie masz wirusów, a gra zaczyna szwankować dopiero po jakimś czasie (naturalnie zakładamy, że nie masz problemów z połączeniem - jeśli chodzi o multi) to musisz zastosować wcześniejsze moje (i nie tylko) sugestie dotyczące wydajności. A powiedz nam jeszcze czy "coś takiego" zdarza Ci się tylko przy tej grze?

A tak przy okazji: jakiej firmy to laptop (czyżby Acer lub HP)?

Jest to laptop Lenovo G560

Jest to laptop Lenovo G560

Z tego co powiedział mi znajomy to ten laptop często się zawiesza (najczęściej kiedy nie jest podłączony) - jest to podobno spowodowane przez baterie i sam system zasilania.

Miałem tak z owiele słabszym laptopem i z grą Cabal. Identycznie. Zrobiłem tak:

- rozkręciłem laptopa(od dołu ;D)

- wyjąłem odkurzacz

- wyciągnąłem tyle kurzu, że głowa mała

- cieszyłem się grą przez całe pol godziny dłużej.

Jak było lato, to nie było mowy o grze. Wujko chłodził wiatrakiem i mówił, że się to sprawdza.

Mam problem z grą Battlefield:Bad Campany 2

Więc mam:

Windows 7

Procesor Inter Core i3 CPU M 370 @ 2.40 Ghz

Ram:4Gb

Typ Systemu:64 bity systemowe

Karta Graficzna: GeForce 310M

Pamięć karty graficznej : 1024 Mb DDR 3

I gram w tą grę 20 min i nagle zaczyna mi ją przycinać co mam zrobić wszystkie sterowniki karty graficznej mam zaktualizowane