Problem z czasem w grze

Witam, mam problem w grze z czasem, czas który mi się wyświetla dochodzi do mnie z pewnym opóźnieniem nie ma jakiegoś większego szału bo są to tylko od jednej do trzech sekund ale w jednym z codziennych wydarzeń robi to dużą różnicę, wydarzenie polega na tym żeby zbijać jak najwięcej HP wrogom, zawsze wychodzą falami po 5 i każda następna fala posiada więcej HP najlepsi gracze zbijają za strzałem całe HP w tym ja lecz przez fakt że mój czas spóźnia się te kilka sekund do realnego dużo tracę, do 20% dziennie, czasami trochę więcej np. gdy idzie pierwsza fala u mnie na zegarze jest jeszcze 2 sek. do rozpoczęcia a fali już nie ma leci następna ja biegnę ale typ którego chce zaatakować już został zabity przed chwilą i gra uznaje to za bug, cofa mnie na start, ja mam odliczanie do następnej fali i widzę jak wrogowie znikają, gdyby nie fakt że po zabiciu trzeba czekać ok. 15 sek żeby móc zaatakować następnego prawdopodobnie bym nie pograł ja obecnie dochodzę do 54 fali bez problemow lecz 2 graczy dochodzi do 51 i kolejnych dwóch do 40 więc do 40 mam niezbyt sprawiedliwe zadanie. Chciałbym się dowiedzieć czym może być to spowodowane i czy da się to naprawić. Dodać muszę że próbowałem już wielu rzeczy od czyszczenia ciasteczek, do pełnego formatu, używam chrome lecz próbowałem na innych wtyczki są wszystkie najnowsze i też próbowałem kombinować z ustawieniami w nich. Komputer mam w miarę, stacjonarkę 4gb ram karte 1gb R. 7770 hd procek 2x2.4 internet 120 UPC kabel i może szału nie ma to chyba na grę w przeglądarce która jest w sumie 2D powinno wystarczyć gdy opisałem problem do supportu odpisali że to nie ich wina i że rozwiązaniem może być łączenie się z grą przez jakąś sieć NVD, IVN dokładnie skrótu nie pamiętam a nie chce więcej bluźnić. Jedynym minusem mojego komputera jest zintegrowana karta sieciowa zastanawiam się czy zakup nowej może naprawić ten błąd, może inaczej jakie są szanse że nowa karta sieciowa naprawi ten błąd bo jeśli są małe to nie ma sensu, grałem w diablo 3, battlefield i inne tytuły nigdy nie miałem takiego problemu co skłania mnie do myślenia że to wina z serwerem jest za słaby na taką ilość graczy bądz za daleko (nie wiem czy odległość ma jakieś znaczenie szczerze mówiąc ale wydaje mi się że ma) a łączenie sę przez tą sieć to dla mnie czarna magia poza tym support gry napomkną że łączenie przez nią jest płatne co miesiąc u operatora. Może wy macie jakieś pomysły

Pierwsze primo: akapity

Drugie primo:

szczałem

Trzecie primo: o jaką grę w ogóle chodzi?

Czwarte primo: AKAPITY

Stary, przecież białej gorączki można dostać, pierwsze, drugie, trzecie i czwarte primo ale żadne pomocne. Dobra szczałem zamiast strzałem mój błąd, poprawiłem ale odpisałeś tylko żeby mi to wytknąć ? I te braki akapitów pokaż mi gdzie pisze że błędy graficzne są niezgodne z regulaminem to zmienię. Na marginesie muszę dodać że gdybyś większą wagę przyłożył do chęci pomocy i odpowiedzenia mi na pytanie w sposób który może się przydać niż do tego jak to jest napisane i udowodnienia na szybko jaki jesteś spostrzegawczy i mądrzejszy zauważył byś może że jest napisane nowicjusz i że jest to mój pierwszy post idzie za tym bardzo proste i trafne oczywiście założenie że konto założyłem do napisania tego postu chwilę przed jego napisaniem a biorąc pod uwagę twój staż tutaj chyba wiesz że pod awatarem pisze w co ktoś gra, więc wychodzi na to że nie chciałeś pomóc tylko wytknąć mi błędy. W sumie to jest smutne że musisz się dowartościowywać wytykając ludziom błędy w internecie. Jeśli nie masz mi do napisania czegoś co może pomóc to daj sobie spokój

Ściana tekstu z której kompletnie nic nie zrozumiałem, napisz w skrócie o co chodzi i w dodatku napisz od razu o jaką grę chodzi, chyba, że każesz nam się domyśleć.

4.5. Na forum obowiązuje poszanowanie dla języka polskiego, dlatego użytkownicy powinni starać się zachowywać zasady gramatyki, ortografii i interpunkcji (nawet, jeżeli cierpią na dysleksję - jest wiele przeglądarek, które posiadają opcję automatycznego sprawdzania pisowni). Brak znaków diakrytycznych jest dopuszczalny w postach. Kreowanie niezrozumiałych wypowiedzi wskutek zbyt licznych błędów językowych zostanie nagradzane ostrzeżeniami według aktualnej drabinki kar.

Taka ściana tekstu jest kompletnie niezrozumiała i w zasadzie nie da się przez nią przebrnąć. Poza tym, dlaczego miałbym się przykładać Ci do pomocy, jeśli Ty nawet nie możesz przyłożyć się i napisać tematu zrozumiale i zwięźle.

Jak laguje CI gra przeglądarkowa, to albo masz internet na korbkę, albo przeglądarkę zawaloną śmieciami, ale z Twoich postów nic nie idzie zrozumieć, bo zamiast napisać o co chodzi, to piszesz rozprawkę jak w szkole...

To prawdopodobnie problem z tym ile informacja leci i wraca do serwera. Trudno tu o inne problemy. Od początku tak masz? Raczej za dużo nie poradzisz, zmiana kart seciowej nie da duzo. Ewentualnie możesz poszukać programu od zmniejszania pingu w grze ale kto go tam wie czy zadziała...

Panowie wyżej widać sami nie umieją czytać i sie czepiają. W szkole tez uczą pracowania przy większych tekstach z czym ewidentnie jest problem ; ) Ja przebrnąłem bez problemu i wszystko zrozumiałem

@up

tu nie chodzi o to, ale jeśli już się chce otrzymać pomoc, to można jakoś estetycznie napisać(wiele nie wymaga), w dodatku nie podał gry o którą mu chodzi(być to powinna informacja podstawowa), albo ja jej nie zauważyłem.

Przetłumaczę wam to :P

Witam, mam problem w grach MMO/Multi-players mam 1-2 sekundowe opóźnienia w grze w stosunku do innych graczy...
Prawdopodobnie masz Słaby internet :P

Witam, mam problem w grze z czasem, czas który mi się wyświetla dochodzi do mnie z pewnym opóźnieniem nie ma jakiegoś większego szału bo są to tylko od jednej do trzech sekund ale w jednym z codziennych wydarzeń robi to dużą różnicę, wydarzenie polega na tym żeby zbijać jak najwięcej HP wrogom, zawsze wychodzą falami po 5 i każda następna fala posiada więcej HP najlepsi gracze zbijają za strzałem całe HP w tym ja lecz przez fakt że mój czas spóźnia się te kilka sekund do realnego dużo tracę, do 20% dziennie, czasami trochę więcej np. gdy idzie pierwsza fala u mnie na zegarze jest jeszcze 2 sek. do rozpoczęcia a fali już nie ma leci następna ja biegnę ale typ którego chce zaatakować już został zabity przed chwilą i gra uznaje to za bug, cofa mnie na start, ja mam odliczanie do następnej fali i widzę jak wrogowie znikają, gdyby nie fakt że po zabiciu trzeba czekać ok. 15 sek żeby móc zaatakować następnego prawdopodobnie bym nie pograł ja obecnie dochodzę do 54 fali bez problemow lecz 2 graczy dochodzi do 51 i kolejnych dwóch do 40 więc do 40 mam niezbyt sprawiedliwe zadanie. Chciałbym się dowiedzieć czym może być to spowodowane i czy da się to naprawić. Dodać muszę że próbowałem już wielu rzeczy od czyszczenia ciasteczek, do pełnego formatu, używam chrome lecz próbowałem na innych wtyczki są wszystkie najnowsze i też próbowałem kombinować z ustawieniami w nich. Komputer mam w miarę, stacjonarkę 4gb ram karte 1gb R. 7770 hd procek 2x2.4 internet 120 UPC kabel i może szału nie ma to chyba na grę w przeglądarce która jest w sumie 2D powinno wystarczyć gdy opisałem problem do supportu odpisali że to nie ich wina i że rozwiązaniem może być łączenie się z grą przez jakąś sieć NVD, IVN dokładnie skrótu nie pamiętam a nie chce więcej bluźnić. Jedynym minusem mojego komputera jest zintegrowana karta sieciowa zastanawiam się czy zakup nowej może naprawić ten błąd, może inaczej jakie są szanse że nowa karta sieciowa naprawi ten błąd bo jeśli są małe to nie ma sensu, grałem w diablo 3, battlefield i inne tytuły nigdy nie miałem takiego problemu co skłania mnie do myślenia że to wina z serwerem jest za słaby na taką ilość graczy bądz za daleko (nie wiem czy odległość ma jakieś znaczenie szczerze mówiąc ale wydaje mi się że ma) a łączenie sę przez tą sieć to dla mnie czarna magia poza tym support gry napomkną że łączenie przez nią jest płatne co miesiąc u operatora. Może wy macie jakieś pomysły