Problem z długim włączaniem się komputera

Witajcie mam taki problem. Komputer mi się włącza 3 minuty 20 sekund. Problem ten występuje od około 3-4 dni. System działa szybko po uruchomieniu lecz przy włączaniu kompa zamula.

System operacyjny Windows XP SP 3

Co może być problemem ? Sprawdzałem kompa programami Glaru Untilities oraz CC Cleaner. Programem MalwareBytes usunąłem wirusy. Komp oczyszczony w środku też.

Może zbyt dużo aplikacji włącza Ci się przy starcie i to opóźnia ogólny start.

Wysyłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2

Może masz bardzo dużo programów w autostarcie?

Sprawdź w CCleaner autostart.

Najprawdopodobniej masz za dużo aplikacji uruchamiających się przy włączeniu komputera. Miałem tak samo ( komputer włączał się około 15 minut ). Spróbuj użyć CCleaner.

@Edit.

RayXX mnie uprzedził :)

Używałem a aplikacji jest mało w autostarcie.

Znalazlem luke u cb ;), az sie dziwie ze nikt tego nie powiedzial :D. MalwareBytes nie jest od wirusow a od malware, tzw potencjalnie niechcianych programow, one nic nie robia po za dodawaniem ci reklam :D. Wez przeskanuj to jakims antywirem, dowolnym, avast, avg, czy nawet online mozesz jak masz dobre lacze bo troche pewnie pelne skanowanie zajmie ;)

Skanowałem eset nod 32

Powiedz mi kolego, ile lat ma twój dysk twardy?(chociaż jeśli od 3-4 dni to wątpie, by tak nagle dysk się sypnął, chcąc nie chcąc talerzowe dyski do super żywotnych nie należą)

A próbowałeś wgrać system na nowo? Może coś ci wlazło dość głęboko i zamula komputer.

Hmm mówisz o wirusie w pamięci systemu ? Jeśli tak to chyba będę musiał zrobić dogłębne skanowanie. Windows był robiony jakieś 1-2 miechy temu.

Witajcie mam taki problem. Komputer mi się włącza 3 minuty 20 sekund. Problem ten występuje od około 3-4 dni. System działa szybko po uruchomieniu lecz przy włączaniu kompa zamula.

System operacyjny Windows XP SP 3

Co może być problemem ? Sprawdzałem kompa programami Glaru Untilities oraz CC Cleaner. Programem MalwareBytes usunąłem wirusy. Komp oczyszczony w środku też.