Przydarzyło mi się coś bardzo dziwnego, ponieważ z mojego dysku E: wyparowało, wprost zniknęło 150 Gb gier i innych folderów. Nie było tam jakiś plików na których mi zależało, ale jestem bardzo zły ponieważ będę musiał je instalować na nowo. I tutaj chciałbym się zapytać co było przyczyną oraz czy da się to jakoś cofnąć ( próbowałem przywracania systemu jednak nie wiadomo dlaczego mogę cofnąć system tylko do czasu po wypadku)
Problem z dyskiem pomocniczym
Zrobiłem SMART dysku czy to już koniec ? tu są linki do screenu SMARTA:
Dysk jest uszkodzony. Nie zalecam dalszego korzystania z niego.
tutaj chciałbym się zapytać co było przyczyną oraz czy da się to jakoś cofnąć
Najprawdopodobniej awaria dysku.
Odzyskać dane się da. Choć nie zawsze w domowych warunkach. Poszukaj programów i więcej info u wujka Google. Ale jeśli nie miałeś tam superważnych dokumentów, zdjęć itp. a jedynie gry, które możesz zwyczajnie zainstalować ponownie, to nie zawracaj sobie tym głowy i nie trać czasu.
Dzięki za poinformowanie, właśnie zamówiłem sobie nowe dyski, jak przyjdą to te pójdą w odstawkę.
Jak robisz screeny w crystal disk to zmień najpierw pokazywanie danych na dziesiętne. Korzystać faktycznie nie ma sensu, bo może być tylko gorzej.
Do odzyskiwania danych polecam Recuva. Darmowy program i skuteczność ma całkiem spoko.
Jeżeli ktoś lubuje się w oglądaniu panienek, albo lubował to lepiej nie przeglądać wyników wyszukiwania przy dziewczynie albo rodzicach . Jak odzyskiwałem jednemu typowi dane po formatowaniu i pokazało miniaturki ze świerszczyków to zaczął się pokrętnie tłumaczyć, że pożyczał laptopa studentom w akademiku XD .
Przydarzyło mi się coś bardzo dziwnego, ponieważ z mojego dysku E: wyparowało, wprost zniknęło 150 Gb gier i innych folderów. Nie było tam jakiś plików na których mi zależało, ale jestem bardzo zły ponieważ będę musiał je instalować na nowo. I tutaj chciałbym się zapytać co było przyczyną oraz czy da się to jakoś cofnąć ( próbowałem przywracania systemu jednak nie wiadomo dlaczego mogę cofnąć system tylko do czasu po wypadku)