Problem z Excel i Word Viewer

Siemanko wszystkim, dzisiaj ściągnąłem dwa legalne programy zastępcze Word'a i Excel'a o nazwie Word Viewer i Excel Viewer. Wszystko pięknie się zainstalowało, jednak mam problem, bo gdy odpalam program (przykładowo) Excel Viewer to wyskakuje mi to:

Jak widać, program prosi mnie o otwarcie jakiegoś pliku, nie wiem o co tu chodzi, co mam wybrać i w ogóle, to samo się dzieje w programie Word Viewer, możecie pomóc i napisać co mam robić?

A może po prostu pobierz pakiet Open Office?

Tam też masz te programy.

Bo to są programy do przeglądu plików.

Możesz nimi tylko otworzyć plik z Worda, Excela i nic więcej.

Jak chcesz legalnie i za darmo to Open Office lub coś innego :)

Aaaa... to zmienia istot rzeczy. Dzięki bardzo za pomoc, szukałem w necie ale nie znalazłem tam odpowiedzi.

Czy jest jakiś podobny program do Power point? Chcę także żeby było takie same rozszerzenie po zapisaniu pracy.

Tak jak juz wcześniej pisałem w Open Office masz odpowiedniki wszystkich programów Microsoftu.

Siemanko wszystkim, dzisiaj ściągnąłem dwa legalne programy zastępcze Word'a i Excel'a o nazwie Word Viewer i Excel Viewer. Wszystko pięknie się zainstalowało, jednak mam problem, bo gdy odpalam program (przykładowo) Excel Viewer to wyskakuje mi to:

Jak widać, program prosi mnie o otwarcie jakiegoś pliku, nie wiem o co tu chodzi, co mam wybrać i w ogóle, to samo się dzieje w programie Word Viewer, możecie pomóc i napisać co mam robić?