Problem z Gothic 3 EE

Witam

ostatnio wziąłem się za serie gothic i już jestem na 3 części. Zakupiłem tzw. legendarną edycje na cdp w której w skład wchodziły 3 części bez zmierzchu bugów o ile wiem. Problem jest taki, że 3 część jest TYLKO w postaci tzw. edycji rozszerzonej i nie wiedzieć dlaczego gra ustawiona na minimalną szczegółowość czy maksymalną chodzi tak samo po prostu zacina się masakrycznie. Pamiętam, że w zwykłą wersje gothica 3 bez edycji rozszerzonej normalnie mi chodził natomiast po EE zacinał. Może ktoś z Was znalazł jakieś rozwiązanie tego problemu ? Obecnie nie mam dostępu do podstawki a jedynie do wersji kupionej z cdp czyli EE. To jest najnowsza wersja 1.75 ;/ Gram na lapku lenovo y50-70 ( gtx 960,8gb ram,i5 ) więc problemu być nie powinno

pościągaj community patche itp. bo bez nich gra chodzi jak kupa

No to właśnie EE to jest comunity patch najnowszy

Spróbuj uruchomić w trybie z win xp sp3, jak nie zadziała to wgraj Tweak.ini

http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=12374

Być może gra nie lubi się z laptopem

Dobra rada, nie graj w to gówno w ogóle, to taka podstawa, przy dwóch pierwszych częściach ten ściek nawet nie leżał.
Jeżeli juz tak bardzo chcesz się męczyć to to poinstaluj:
http://themodders.org/index.php?topic=25684.0
Sprawia to że gra jest w ogóle jakkolwiek grywalna, ale nic poza tym.

Community Patch 1.75 ma ulepszoną grafikę, efekty takie jak promienie słońca czy co tam, oraz bardziej rozwinięte shadery. Najlepsza wersja z najnowszych to CP 1.74, ale ma kilka wad, m.in brak "fast loot" pod LPM w skrzynkach. Ja zawsze grałem na 1.6 i działało dobrze. Moja wersja Gothica 3 to 1.12, więc na czysto instalowałem 1.6 / 1.74, jeżeli masz na stałe 1.75 i nie da się tego zmienić, to ściągnij pirata i tyle.

PS. G3 jest bardzo fajny, nie wiem po co te płacze, jak na 2006 rok ta gra miała super Open World, czego brakowało innym gigantom, jak Wiedźmin 1.

Gdy wychodził G3, był niegrywalny ze względu na optymalizację, jako że JoWood zmusił Piranha Bythes do zbyt wcześniejszego wydania gry. Nawet potężne maszyny sobie nie radziły, nawet dzisiejsze.

Zresztą później Pirania zerwała z nimi kontrakty. Naprawili to właśnie w Community patchach, tak jak polecili ci wyżej. To jest gra na setki godzin, jeśli ci podejdzie, jest zgoła inna od poprzednich. Jak byś chciał nieco więcej dodatkowej zabawy, polecam jeszcze ściągnąć quest packi.

Dzięki za tak liczny odzew. Próbowałem m.in. sposobu tweak nie pomogło, oraz te dodatkowe łatki do EE i nadal nic. Grę po tym wszystkim non stop uruchamiałem na minimalny poziom szczegółów i pomyślałem, że sam je sobie ustawie i jakoś zabawa opcjami zadziałała ! Ustawiłem na średnio-wysokich opcjach bez cieni,jakości roślinności itp i odziwo gra działa teraz znacznie lepiej i płynniej niż dotychczas - nawet jak miałem wszystko wyłączone i na minimalne ustawione to się cięło :D Masakra z tym gothicem po prostu. @Sparky mi nie musisz tego mówić swego czasu kupiłem od razu po premierze gothica 3 więc już go kilkakrotnie przeszedłem nie mniej nie wracam do niego tak często jak do 2 giej części. Dzięki za pomoc jeszcze raz !

Witam

ostatnio wziąłem się za serie gothic i już jestem na 3 części. Zakupiłem tzw. legendarną edycje na cdp w której w skład wchodziły 3 części bez zmierzchu bugów o ile wiem. Problem jest taki, że 3 część jest TYLKO w postaci tzw. edycji rozszerzonej i nie wiedzieć dlaczego gra ustawiona na minimalną szczegółowość czy maksymalną chodzi tak samo po prostu zacina się masakrycznie. Pamiętam, że w zwykłą wersje gothica 3 bez edycji rozszerzonej normalnie mi chodził natomiast po EE zacinał. Może ktoś z Was znalazł jakieś rozwiązanie tego problemu ? Obecnie nie mam dostępu do podstawki a jedynie do wersji kupionej z cdp czyli EE. To jest najnowsza wersja 1.75 ;/ Gram na lapku lenovo y50-70 ( gtx 960,8gb ram,i5 ) więc problemu być nie powinno