Gram,gram i nagle ścinka(dźwięk,obraz itd.) po czym gra działa normalnie.
Proszę o pomoc ponieważ nie znalazłem nigdzie na internecie podobnego problemu.
Komputer :
-Processor: Pentium® Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz (2 CPUs),
1.8GHz
-2048MB RAM
-Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9600 GT
Problem z grą CS:GO
Nie wiem czy sobie jaja robisz czy co ale po twoim komputerze dziwie się że w ogóle Ci odpala.
60 FPS bez problemu
@Sakret
Właśnie miałem pisać, że patrząc na specyfikacje sprzętu, to zapewne fpsy spadają w bardziej intensywnych momentach rozgrywki i po prostu ścina grę z tego powodu...
@kleonidas 20
Nie bardzo mi się chce wierzyć w te "60 FPS", ale nawet jeśli to zapewne nie zauważasz spadku do minimum w momencie, w którym masz ścinki.
@SakretWłaśnie miałem pisać, że patrząc na specyfikacje sprzętu, to zapewne fpsy spadają w bardziej intensywnych momentach rozgrywki i po prostu ścina grę z tego powodu...@kleonidas 20Nie bardzo mi się chce wierzyć w te "60 FPS", ale nawet jeśli to zapewne nie zauważasz spadku do minimum w momencie, w którym masz ścinki.
Za pewne podzespoły Ci się przegrzewają tym bardziej że gra ma dużo dynamiki.
Najbardziej prawdopodobne będzie przegrzewanie się podzespołów. Sprawdź temperatury (najlepiej na żywca, programy dość mocno przekłamują i każdym programie inna temperatura), przeczyść kompa z kurzu, usuń niepotrzebne programy no i oczyść autostart/rejestr (przy takiej konfiguracji działa cuda). Na takiej konfiguracji CS:GO jest jak najbardziej grywalny.
Jeśli chcesz grać dalej w Cs:GO procek absolutnie do wymiany.
CS:GO pójdzie na kalkulatorze. Ja na niewiele mocniejszym gram na max ustawieniach i chodzi jak burza, kolega ma natomiast jeszcze słabszy niż twój a również chodzi bez problemu. Nie słuchaj tych głupot że to przez sprzęt bo mówią to ci których boli tylna część ciała że wydali za swoje mega wypasione kompy krocie a na 10 letnich puszkach bardzo dobrze działa większość nowych gier. Nie pomogę ci z problemem ale konfiguracja sprzętu nie ma tu nic do rzeczy chociaż fakt może to być przegrzewanie się.
Dodam również że bardzo wiele osób ma problemy z GO, wystarczy w google zajrzeć, jednych wywala z gry, innym zawiesza się, innym klatkuje, freezuje, skacze ping i to mimo spełniania wymagań sprzętowych, także jakby to ująć gra bywa problematyczna.
CS:GO pójdzie na kalkulatorze. Ja na niewiele mocniejszym gram na max ustawieniach i chodzi jak burza, kolega ma natomiast jeszcze słabszy niż twój a również chodzi bez problemu. Nie słuchaj tych głupot że to przez sprzęt bo mówią to ci których boli tylna część ciała że wydali za swoje mega wypasione kompy krocie a na 10 letnich puszkach bardzo dobrze działa większość nowych gier. Nie pomogę ci z problemem ale konfiguracja sprzętu nie ma tu nic do rzeczy chociaż fakt może to być przegrzewanie się. Dodam również że bardzo wiele osób ma problemy z GO, wystarczy w google zajrzeć, jednych wywala z gry, innym zawiesza się, innym klatkuje, freezuje, skacze ping i to mimo spełniania wymagań sprzętowych, także jakby to ująć gra bywa problematyczna.
Problem rozwiązany.Powyłączałem nie potrzebne programy i działa.Teraz jest problem wysokiego pingu..Pomoże ktoś?
W innych grach ping jest w porządku? Sprawdź speedtesta oraz uruchom konsolę (w XP opcja w pasku zadań "Uruchom" i wpisujesz cmd, w Viście i 7 wpisujesz po prostu cmd w oknie szukania) i wpisz polecenie ping podając te adresy IP: 23.64.237.210; 146.66.155.1; 146.66.152.1; 146.66.156.1 (każdy adres w oddzielnym poleceniu) a następie wklej tutaj statystykę "szacunkowy czas błądzenia pakietów w milisekundach" z każdego adresu (najlepiej podpisaną adresem IP). Jeżeli zobaczysz utracony pakiet napisz o tym. Adresy te są adresami serwerów Steamowskich dla Europy (no i Rosji) tak więc będzie można zidentyfikować czy wina stoi po stronie łącza czy konfiguracji gry.
W innych grach ping jest w porządku? Sprawdź speedtesta oraz uruchom konsolę (w XP opcja w pasku zadań "Uruchom" i wpisujesz cmd, w Viście i 7 wpisujesz po prostu cmd w oknie szukania) i wpisz polecenie ping podając te adresy IP: 23.64.237.210; 146.66.155.1; 146.66.152.1; 146.66.156.1 (każdy adres w oddzielnym poleceniu) a następie wklej tutaj statystykę "szacunkowy czas błądzenia pakietów w milisekundach" z każdego adresu (najlepiej podpisaną adresem IP). Jeżeli zobaczysz utracony pakiet napisz o tym. Adresy te są adresami serwerów Steamowskich dla Europy (no i Rosji) tak więc będzie można zidentyfikować czy wina stoi po stronie łącza czy konfiguracji gry.
Dziękuje za pomoc Temat można zamknąć.
Gram,gram i nagle ścinka(dźwięk,obraz itd.) po czym gra działa normalnie.
Proszę o pomoc ponieważ nie znalazłem nigdzie na internecie podobnego problemu.
Komputer :
-Processor: Pentium® Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz (2 CPUs),
1.8GHz
-2048MB RAM
-Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9600 GT