Problem z grafika

no ja wiem, że tak jest, że nie ma jeszcze patcha czy tam sterów pod tą karte, ale temat z problemem działania tej gry jest na forum tery od listopada i do dziś nie były żadne patche w związku z tym dodawane :D na TERA US tak samo, ale ostatnio czytałem (śledze czasem forum eu i us) widziałem jak cm napisał, że developerzy mają już ten błąd z UI i spadkami fps i działają żeby go zlikwidować a na EU w ogóle nikt nic chyba nie robi a w kazdym razie nie ma w ogole informacji na ten temat. :D

No to pogratulować, rychło w czas. Od closed bety ludzie skarżyli się na ui.

problem z tera jest prosty to ze masz 2-4 czy 6 rdzeni jest nie ważne chcesz to miej i 20 i się jaraj! wykorzystanie wielowątkowości wciąż jest w powijakach bo jest problematyczne, im większa wartość na rdzeniu tym lepiej tera będzie chodzić nie wspomnę tez o tym ze wielu malkontentów źle dobiera sprzęt i np. karta dusi procek lub na odwrót zresztą luknij tu-http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=1008&game=Tera-Online lukaj wartości rdzenia-recomment ma 2,66 heh prawda jest taka że nadal nie ma i prędko nie będzie gier wykorzystujących więcej niż 2 rdzenie

mam taki sam laptop, sterowniki najnowsze pomagają. gra chodzi mi płynnie na średnich wymaganiach i wysokiej rozdzielczości.

TERA ma najlepsza optymalizacje sposrod wszystkich gier....poprostu macie slabe kompy jak na ta gre i tyle...mam i5 2500 , radeon 4870HP 4gb ram i gram na full detalach .....jak chcecie grac w gry pokroju tera potrzebujecie 4 rdzenie tyle w temacie. i kart powyzej 4870HD

a jak wy chcecie grac na 10 letnich kompach w najnowsze gry i placzecie o grafe to sie naprawde puknijcie w czolo:)

TERA ma obecnie najlepsza,najladniejsza,i najbardziej zoptymalizowana grafike ever...

Chyba kpisz.

https://forum.tera-europe.com/showthread.php?t=70699

Dlaczego ten temat ma już 90 stron? Większość ludzi w nim się wypowiadających ma naprawdę mocne maszyny (tak jak ja i Smerdel),a mimo to doświadcza spadków fps.

Chyba kpisz.https://forum.tera-e...ead.php?t=70699Dlaczego ten temat ma już 90 stron? Większość ludzi w nim się wypowiadających ma naprawdę mocne maszyny (tak jak ja i Smerdel),a mimo to doświadcza spadków fps.

Mocna maszyna a dobra maszyna to dwie różne rzeczy znam w uj osób z maszynami naprawdę mocnymi a tak zaśmieconymi i zaniedbanymi że łezka się w oku kręci. Jak się dba tak się ma. Znajomi też słabych komputerów nie mają (i5, 650gtx itp) a potrafiły im się ścinać naprawdę gry ze śmiesznymi wymaganiami jak na te czasy bo nie dbali. Jeżeli jednym osobą gra na takim samym lub podobnym sprzęcie działa a innym nie to nie muszę mówić kogo to wina.

Mój komp nie ma nawet pół roku. Czyszczony jest na bieżąco, zarówno od środka jak i z różnych niepotrzebnych syfów na dysku. Wiem jak zadbać o wydajność komputera.

Nie brońcie Tery. Ta gra ma spieprzoną optymalizację.

TERA ma najlepsza optymalizacje sposrod wszystkich gier....poprostu macie slabe kompy jak na ta gre i tyle...mam i5 2500 , radeon 4870HP 4gb ram i gram na full detalach .....jak chcecie grac w gry pokroju tera potrzebujecie 4 rdzenie tyle w temacie. i kart powyzej 4870HDa jak wy chcecie grac na 10 letnich kompach w najnowsze gry i placzecie o grafe to sie naprawde puknijcie w czolo:)TERA ma obecnie najlepsza,najladniejsza,i najbardziej zoptymalizowana grafike ever...

Widze, że nie ogarniasz tematu więc chyba za mocno sie w to czoło puknołeś.

Widze, że nie ogarniasz tematu więc chyba za mocno sie w to czoło puknołeś.

on ma gorączkę sobotniej nocy haha 4 rdzenie man :D nie ważne ile liczy się wartość na rdzeniu dopóki nie wprowadzą cos ala multi core renderingu to zawsze będzie problem

on ma gorączkę sobotniej nocy haha 4 rdzenie man nie ważne ile liczy się wartość na rdzeniu dopóki nie wprowadzą cos ala multi core renderingu to zawsze będzie problem

ok wlacz tere na 2 rdzeniach a wlacz tere na 4 rdzeniach :) zycze powodzenia w grze :)

w Terze tylko i wylacznie liczy sie PROCEK+RAMY karta moze byc smieszna :)

Ale jak slysze ze ktos ma karte 560TI i7 2600 8gb am i gra mu sie tnie przy 40 osobach to jest dla mnie smieszne i ta osoba rowniez:) swiadczy to tylko i wylacznie o tym ze nie ma takiego sprzetu :) tylko jakis 10 letni szajs :)

na lapku 2r 4gb ram karta jakas tam smieszna wsyztsko ladnie chodzi nic nie scina tylko procek jest za slaby i nie ma plynnosci :) ale ok PROCEK nie jest wazny pewnie ze nie...:)

czyli ty z tych których kręcą cyferki bo kumpel ma 16gb ram to ja tez musze hah,zasada jest prosta procek nie może dusić karty i odwrotnie,8gb ramu jest w sam raz z zapasem,powiec mi do czego wykorzystasz ten ram bo na pewno nie do Tery,wszystko musi współgrać a nie wspomnę już o tym jaką role może odegrać zmiana dysku na ssd...proszę cię więc skończ już z tymi rdzeniami,Tera ich nie wykorzystuje! jasne 4 rdzenie to dobra sprawa ale uruchom menadżer zadań i sprawdź czasami ile dana gra faktycznie ich wykorzystuje?luknij ten artykuł może cos dotrze-http://pclab.pl/art51507-12.html+ ew-http://pclab.pl/art52167.html Powiem więcej jasne możesz spróbować wymusić koligacje na rdzeniach przez menadżer zadań ale niewiele to poprawi, wielowątkowość w tera leży i kwiczy,multi core rendering w ogóle w niej nie istnieje programowanie na wiele rdzeni jest cięższe droższe i wciąż w powijakach wiec pomijane przez producentów efekty sami widzimy.

Witam

Mam dziwny problem ale moze zaczne od tego na jakiej maszynie gram.

Asus K52Jr

4gb ram ddr3

Ati mobiliti radeon HD 5470 graphics 1gb

intel core i3 2,33

Problem jest tak ze gra dziala mi pynnie jak mam wszystko ustawione na 0 gdzie gra wtedy wyglada beznadziejnie. Nie mam pojecia jak moze byc problem. Jesli potrzeba jakis iformacji piszcie tutaj bo wlasciwie ja sam nie wiem od czego zaczac.