Problem z grami - FPS

Od kilku dni jestem posiadaczem HP Omen i mam pewien problem z grami. Dokładnie chodzi o "opoźnienia" np. watchdogs z ustawieniami ultra chodzi płynnie lecz po ruszeniu muszą na ekranie ewidentnie widać że jest opoźnienie jak by ustawienia były za wysokie. To samo jest na ustawieniach średnich i wysokich. Gra chodzi bez zacięć ale są opoźnienia. Dziś zaintalowałem CS'a ustawienia wszystkie na very low i jest to samo z tym że razm mam 60 fps a raz 30. Gra zachowuje się jak by ustawienia były za duże?
Wyłączyłem już DVR'a z XBOX'a wpisywałem fps_max 300/150 itp. i nic nie pomaga. Trochę to denerwujące bo w grach typu CS itp. bardzo ciężko się strzela. Co lepsze po zaintalowaniu Watch Dogs miałem wyłączony vsync i jak obracałem postacią np. w lewą na ekranie były widoczne takie jak by paski? nie wiem jak to nazwać ale nie było yo płynne a po włączeniu tego wszystko minęło. Proszę o pomoc.. :/

Specyfikacja laptopa?

https://www.x-kom.pl/p/357905-notebook-laptop-156-hp-omen-i5-7300hq-8gb-1000-win10-gtx1050.html#specification

Witam . Widzę tu pewną nie spójność , mianowicie karta graficzna na linku mamy GF 1050 Ti + iHD 630 . Zaś w opisie jaki nam przedstawiłeś mamy GTX 860 M . Prosimy o ponowną poprawne info o parametrach sprzętu .

Pozdrawiam .

On waży 2.1 kg? To jakis ultra book? Sprawdź temperatury grafiki i procka. Coś mi się wydaje że sie grzeje...

ok już poprawione prawidłowe specyfikacja jest na xkomie tutaj na stronie HP jest coś źle podane ja posiadam właśnie 1050 kartę

grzać się raczej nie może bo od raU po włączeniu są takie same efekty

A nie masz czasem wymuszonego V-Synca w panelu sterownania Nvidii? Kiedyś miałem w jakimś tytule takie "opóźnienia" pomimo płynnego obrazu i było to spowodowane właśnie wymuszeniem mimo, że w grze zawsze V-Sync mam wyłączony :)

Witam mam ten sam problem kupilem hp omen 17 przy kazdej grze mam blokade 30 fps lub 60 , probowalem usunac xbox dvr bez skutku po tej aktulizacji , probowalem usunac z regit, powershell . Nic nie pomaga , wylaczanie jakiejs synchronizacji pionowej rowniez . Wszystkie sposoby wyczerpalem , doszedlem tylko do tego ze poprzez trym gry "game mode" jest blokada 30/60 klatek na sekunde . Nie wiem co dalej robic jak ominac tą blokade

Spróbujcie też wejść w Nvidia Experience > Ustawienia > Gry > Battery Boost - wyłączcie tą opcję :)
Podobno to jest najczęstszą przyczyną takich sytuacji na Omenach.

Dalej blokada , zauwazylem ze gdy odpalam gre w oknie są nornalne siegaja do 120 fps . Przed aktulizacja windows 10 nawet w pelnym ekranie mialem ponad norme . Dalej nic

Daj wysoką wydajność w opcjach zasilania.

Ok poradziłem sobie z tym w następujący sposób

Trzeba wejść w geforce experience

wyłączyć tam wszystkie opcje jak np. bariery save jakieś nagrywania i zainstalować wszystkie aktualizację jakie są tam dostepne mnie osobiście to pomogłoi wszystkie problemy minęły

Od kilku dni jestem posiadaczem HP Omen i mam pewien problem z grami. Dokładnie chodzi o "opoźnienia" np. watchdogs z ustawieniami ultra chodzi płynnie lecz po ruszeniu muszą na ekranie ewidentnie widać że jest opoźnienie jak by ustawienia były za wysokie. To samo jest na ustawieniach średnich i wysokich. Gra chodzi bez zacięć ale są opoźnienia. Dziś zaintalowałem CS'a ustawienia wszystkie na very low i jest to samo z tym że razm mam 60 fps a raz 30. Gra zachowuje się jak by ustawienia były za duże?
Wyłączyłem już DVR'a z XBOX'a wpisywałem fps_max 300/150 itp. i nic nie pomaga. Trochę to denerwujące bo w grach typu CS itp. bardzo ciężko się strzela. Co lepsze po zaintalowaniu Watch Dogs miałem wyłączony vsync i jak obracałem postacią np. w lewą na ekranie były widoczne takie jak by paski? nie wiem jak to nazwać ale nie było yo płynne a po włączeniu tego wszystko minęło. Proszę o pomoc.. :/