Problem z grami na tunngle i hamachi

Witam (nie wiem czy to dobry dział) ale mam pewny problem,kiedy hostuje server na tunngle bądz hamachi wszyscy którzy dobijają na serwer nie mają lagów ale jak wchodze na drugi komputer (swój) to na tym pececie mam lagi (jestem pewien że to wina portów ponieważ na tunnglu pisze że mam problem z ,,port forward'' ale dodałem wyjątek portów do zapory i mam nadal problem) co ja mam zrobić?

szczerze ? przestan uzywac tunngle. proste ? a jakie pomocne.

do grania polecam evovle vpn. pozbedziesz sie lagow, masz wbudowany voip ( nie musisz uzywac ventrillo lub skype ) mozesz nagrywac filmiki z gier z poziomu programu i cala masa uzytecznych dodatkow. no i przedewszystkim przekierowanie portow w tym programie dziala. w tunngle nie! i najwazniejsze ale nie ostatnie, program brzydzi sie piractwem=zlodziejstwem, gdzie tunngle wspiera kolesi z tpb.

wiec usun hamachi i tunngle. uruchom kompa ponownie, pobierz i zainstaluj evolve vpn, utworz party, tak aby zainstalowac sterownik sieciowy i graj ze znajomymi.

chyba ze sadzisz iz tunngle jest de best, szukaj za poradnikiem jak przekierowac porty w routerze

Witam (nie wiem czy to dobry dział) ale mam pewny problem,kiedy hostuje server na tunngle bądz hamachi wszyscy którzy dobijają na serwer nie mają lagów ale jak wchodze na drugi komputer (swój) to na tym pececie mam lagi (jestem pewien że to wina portów ponieważ na tunnglu pisze że mam problem z ,,port forward'' ale dodałem wyjątek portów do zapory i mam nadal problem) co ja mam zrobić?