Dzięki za te 2 propozycje ale Masuj weź wytłumacz na mouich zdjęciach o co ci chodzi xD ja nie jestem jak na razie jakimś mądrym info od kompa więc xD Byłbym wdzięczny za pomoc
Radiatory to jest to metalowe koloru siwego, między wentylatorem a płytą główną i płytką karty graficznej. Takie żeberka. Kiedy na tym jest warstwa kurzu to wentylator nie spełnia swojej roli(powinien wydmuchiwać nagromadzone ciepło na żeberkach).
Oczyścić to można przy pomocy pincety i szczoteczki do zębów, lub patyczka do uszu. Jak już mówiłem, można się wspomagać odkurzaczem, ale jak jest dużej mocy i taką dużą zastosujesz to możesz coś przypadkiem wciągnąć. Zawsze uważałem to za mit, ale kumpel mi mówił, że jego Ojcu udała się ta sztuka. Po odkurzaniu komputer nie uruchomił się.
Te żółte żebra na obrazku w spoilerze to radiator. Pincetą powinno się udać zdjąć z niego duże kawałki brudu.
Jeśli chodzi o przedni wentylator to wyczyść go, a jak nie zadziała to olej. Jak ogarniesz burdel to i bez niego chłodzenie sobie poradzi. Szkoda Twojego czasu, level się sam nie wbije :] .
Kiedy komputer się grzeje to obroty wentylatorów rosną po to, żeby skuteczniej przedmuchiwać elementy. Kiedy z Twojego komputera wydobywają się odgłosy przypominające startującego Boeinga to znak, że komputer się przegrzewa i trzeba go co najmniej wyczyścić.