Problem z GW2 na Windows 10

Cześć!

Kupiłem wczoraj GW2 oraz aktywowałem klucz na stronie. W nocy wykonałem zerowanie dysku, a rano zainstalowałem Windows'a 10. Teraz chcę zainstalować GW2. Pobieram instalkę ze strony, ale przy uruchamianiu pojawia się komunikat "Ta aplikacja nie będzie działać na Twoim komputerze". Mam zainstalowane sterowniki, a wersja systemu to Windows 10 Pro 64bit. Tryb zgodności nie działa. Ktoś wie co może być problemem?

Próbowałem, nic z tego ;c

Napisałem do supportu tylko nie wiem czy z moim angielskim załapią o co chodzi :o Torrentów nie tykam. Delikatnie mówiąc mam bagiety na karku :ph34r: Płytka też odpada, nie mam napędu w komputerze. W dobie szybkiego internetu uznałem że jest mi zbędny <_<

Podobno ArenaNet rozumie też polski, ktoś ostatnio tu pisał, że pisał normalnie do nich po angielsku, ale skapli się, że jest polakiem bo były tam podane polskie dane/nazwy i odpisali mu po polsku, nie z translatora :P Tzn. supportu polskiego jako takiego chyba nie mają, ale to duża firma a polscy programiści uchodzą za jednych z lepszych więc pewnie jacyś Polacy tam pracują to poprosili któregoś o odpisanie.

Ale ogólnie wydaje mi się, że ta informacja "Ta aplikacja nie będzie działać na Twoim komputerze" dotyczy twojego sprzętu komputerowego a nie systemu, Win 10 jedynie cie informuje, że nie pójdzie bo masz za słabe bebechy. Przynajmniej mi się tak wydaje, aczkolwiek nie mam jeszcze win 10 to nie wiem czy naprawdę to tak funkcjonuje. No i jeśli masz nowego kompa to nie było tematu.

Innym osobom na Win 10 GW2 chodzi bez problemu więc jest to co najmniej dziwne.

Napisałem na początku że przepraszam za łamany angielski, ale jestem z Polski i nie jest u mnie z tym najlepiej ;) Słabe bebechy raczej odpadają ;) Mój PC:

CPU: Intel i5 4460

GPU: Sapphire Radeon R9 380 OC 4GB

RAM: 8GB DDR3

Dysk: WD Blue 1TB

Podałem specyfikację również w tickecie więc mam nadzieję rozwiać wątpliwości pod tym kątem ;)

Wyłącz tryb SmartScreen i ściągnij od nowa.

Cześć!

Kupiłem wczoraj GW2 oraz aktywowałem klucz na stronie. W nocy wykonałem zerowanie dysku, a rano zainstalowałem Windows'a 10. Teraz chcę zainstalować GW2. Pobieram instalkę ze strony, ale przy uruchamianiu pojawia się komunikat "Ta aplikacja nie będzie działać na Twoim komputerze". Mam zainstalowane sterowniki, a wersja systemu to Windows 10 Pro 64bit. Tryb zgodności nie działa. Ktoś wie co może być problemem?