Problem z internetem w lapku

Witam,kuzyni raz na ruski rok wpadli do mnie i jest taki problem,jestem połączony z wifi na lapku i łącze się ze stronami ale nie chcą się załadować na każdej przeglądarce,musze resetować lapka nie wiadomo ile razy aby załapało,próbowałem wykryć w windowsie tzn.kreator do wyszukiwania ale nic nie znalazło podobno kuzynostwo tak ma cały czas a teraz mam ferie i nie chce mi się meczyć na lapku bez neta,liczę na pomoc.

Troche nie chlujnie to opisales, patrzac po godzinie stwierdzam ze moze byles zmeczony. Nie zabardzo wiadomo ocb.

Strony Ci sie laduja czy nie, polaczenie z wifi jest czy nie ma skoro uzywales kreatora do wyszukiwania. Maja tak od poczatku zakupu laptopa czy moze po zmianie systemu, formacie?

Co znaczy na kazdej przegladarce?

Po ktorymś restarcie łapie wifi i chodzi normalnie czy wifi lapie zawsze ale nie zawsze chodza stron?

Ahh no i oczwyście co to za laptop.

A to nie jest prosty problem z zasięgiem ? Wiesz u mojego znajomego trzeba iść do salonu z laptopem zeby WIFI załapało, potem możesz już wrócić do siebie (dziwne nie ?). Może masz podobnie ?

moze router jest walniety...albo karta sieciowa - wylacz tez w karcie sieciowaej (oszczedzanie energi jak jest malo bateri zeby sie neiw ylaczala czy tez mcsafe , ktore blokuje neta) / zrob formata

Niektóre routery czasem mają ograniczenie ilość urządzeń podłączonych do sieci. W starym routerze po przyjeździe ojca i podłączeniu jego kompa trzeba było zrobić reset routera (po prostu on/off z sieci) i wszystko grało.

Witam,kuzyni raz na ruski rok wpadli do mnie.
podobno kuzynostwo tak ma cały czas a teraz mam ferie i nie chce mi się meczyć na lapku bez neta,liczę na pomoc.

Czyli mowicie ze w dwoch roznych domach tak samo walniety router :)

a ustawione jest w protokolach dhcp w windowsach?

a siec sama w sobie dziala sprawnie? na innym kompie, laptoku jest ok?

a sterowniki dobrze zainstalowane od sieci? nie ma konfliktow itp?

a system oryginalny czy np jakis kastrat?

Niestety ciezko z tego opisu cos zrozumiec i zbyt malo informacji

Ja miałem tylko pod wifi lapek podłączony a router kablem do kompa,wbijam sobie na strone ładuję się ale nie chcę się załadować.

A co to za net - kablówka, radiówka ?- może więcej info.
modem + router?

Po kablu wszystko "hula" sprawnie?

U siebie mam router,mój komp podłączony przez kabel a lapek wifi.

Skoro na komputerze połączonym kablem jest taki sam problem z ładowaniem stron to obstawiam problem po stronie adresów DNS, wejdź najlepiej w ustawienia routera, znajdź zakładkę DNS server bądź coś w ten deseń i ustaw podstawowy [primary] server DNS na 8.8.8.8 a alternatywny na 8.8.4.4 [DNS Googli]. Warto też zmienić tryb wifi na b/g mixed jak już jesteś w routerze, z doświadczenia wiem iż często wifi działa lepiej na właśnie tych trybach. Jak nie pomoże to podaj coś więcej, przede wszystkim model routera.

Temat do zamknięcia to jednak był virus!

Witam,kuzyni raz na ruski rok wpadli do mnie i jest taki problem,jestem połączony z wifi na lapku i łącze się ze stronami ale nie chcą się załadować na każdej przeglądarce,musze resetować lapka nie wiadomo ile razy aby załapało,próbowałem wykryć w windowsie tzn.kreator do wyszukiwania ale nic nie znalazło podobno kuzynostwo tak ma cały czas a teraz mam ferie i nie chce mi się meczyć na lapku bez neta,liczę na pomoc.