Problem z internetem w orange

Mam wykupiony pakiet internetu 10Mb w Orange. Na umowie mam zagwarantowane pobieranie min. 1 Mb/s ale w rzeczywistości mam 150kb/s. Mam router Livebox 1.1 . Czy ma ktoś pomysł jak to rozwiązać ?? . Z góry dziękuje za pomoc.

Nie chce byc poslancem ktory przynosi zle wiesci (bo zazwyczaj sie poslanca za to karze wtedy) ale najbardziej prawdopodobne jest to ze po prostu mieszkasz za daleko od skrzynki dystrybucyjnej i przez zakłócenia na kablu masz max te 150kb/s. Hmm, zakladam ze w ustawienia routera wchodziles i sprawdzales tam czy nie masz zlych ustawien? :). Jak tak to sprawdz u sb kable, a jak nie to podaj mniej wiecej odleglosc twojego domu od skrzynki ;)

Wcześniej miałeś normalne prędkości i teraz się zepsuło czy od początku tak masz ?

Też mam neostrade 10 mb i ostatnio (w tamtym tygodniu) miałem taką sytuację, że film na youtube oglądałem ledwo w 240p, strony się długo ładowały, miałem spore pingi w grach. Co dziwniejsze na speed testach wskazywało mi dobre prędkości i utraty pakietów też nie miałem. Dziś jak odpale flmik na youtube to ładuje się normalnie w HD więc może się naprawiło, ale nie chcę zapeszać.

Nie chce byc poslancem ktory przynosi zle wiesci (bo zazwyczaj sie poslanca za to karze wtedy) ale najbardziej prawdopodobne jest to ze po prostu mieszkasz za daleko od skrzynki dystrybucyjnej i przez zakłócenia na kablu masz max te 150kb/s. Hmm, zakladam ze w ustawienia routera wchodziles i sprawdzales tam czy nie masz zlych ustawien? . Jak tak to sprawdz u sb kable, a jak nie to podaj mniej wiecej odleglosc twojego domu od skrzynki

Odległość od skrzynki to max 50m

Mam wykupiony pakiet internetu 10Mb w Orange. Na umowie mam zagwarantowane pobieranie min. 1 Mb/s ale w rzeczywistości mam 150kb/s. Mam router Livebox 1.1 . Czy ma ktoś pomysł jak to rozwiązać ?? . Z góry dziękuje za pomoc.