Problem z internetem

internet przewodowy, niby modem wykrywa ale nie wiem co z tym zrobić, sterowniki od płyty głownej zainstalowane. Taki problem występuję tylko w 8 gdyż na lapku xp korzystam z tego neta normalnie

jeśli nie po kablu to musisz wgrać sterowniki do wifi, oraz karty sieciowej.

nie mam routera, napisalem internet przewodowy. Sterowniki wgrane licze na konkrety

Nie masz rutera, modemu, modemu bezprzewodowego to jak ciągniesz internet ?

motorola sbv5121e to mój modem.

Nie jestem pewny jak dokładnie wyglądają te ustawienia w ósemce, ale z tego co widzę nie różnią się za bardzo od siódemki. W razie czego improwizuj.

Połączenia sieciowe (masz na screenie), prawym na kartę (Ethernet), Właściwości. Protokoły TCP/IP v4 i v6, we właściwościach tychże zaznacz automatycznie wykrywanie IP i DNS. Coby było śmiesznie ale estetycznie (i dla pewności) - restart kompa i twardy reset modemu (odłączasz zasilanie na ok. pół minuty).

odrazu było ustawione na automatyczne, a co do modemu właśnie z niego korzystam na windowsie xp home edition. nie działa tylko na 8 dodam do tego screena ipconfig

Rok temu tez mialem takie same problemy , wtedy pomogla mi aktualizacja sterownika SMBus.

A w tym tygodniu znow mialem taka sytuacje , lecz nie byla to wina sterownika SMBus

Pobrałem jakies sterowniki(chipset) do plyty glownej i zainstalowalem a w tym samym czasie wyczyscilem rejestr programem ccleaner , i mi ktoras z tych rzeczy pomogla (mysle ze to chodzilo o rejestr)

PS. w mojej sytuacji internet dzialal od wlaczenia komputera az do chwili gdy jakos go obciazylem np zaczolem przegladac strony internetowe.

Dodam ze mam windows 7

dodam że płyta główna to

Płyta główna Gigabyte GA-B85M-D3H Intel

do zamknięcia, poradziłem sobie.

internet przewodowy, niby modem wykrywa ale nie wiem co z tym zrobić, sterowniki od płyty głownej zainstalowane. Taki problem występuję tylko w 8 gdyż na lapku xp korzystam z tego neta normalnie