Problem z internetem

windows + r w okienku uruchom cmd w konsoli odpal systeminfo na samym dole beda polaczenia i karty sieciowe jesli nie bedzie to znaczy ze sterowniki ( same ciezko zeby sie usunely) badz sprzęt, przyjmijmy optymistyczna wersje ze to stery bądz jak radzi przed mowca konfiguracja, zanim zaczniesz zabawe w konfiguracje ręczną w systeminfo na dole powinien byc opis czy DHCP jest włączone czy nie.

PS: nie kloce się z nikim, nie wymadrzam staram pomóc masz zamiar komentowac cytujac daruj sobie z góry. Pozdrawiam.

@fant0x

Kto ? Ja ? Ktoś mówi że się kłócisz czy wymądrzasz ? :) Każdy pomysł jest dobry jeśli może naprawić problem autora tematu.

@Paramon2

Poprosiłbym jeszcze o fotkę tylnych wejść tego czegoś co masz pod grafiką. Ciekawi mnie co to i po co to w ogóle tam masz. A jeśli to druga sieciówka to może powodować problemy i niepotrzebnie komplikować sytuację.

Nazwa hosta - komputer2201

sufiks podstawowej domeny dns : ............

typ wezla- emisyjny

routing ip wlaczony -Nie

serwer wins proxy wlaczony - Nie

Karta ethernet polaczenie sieci bezprzew.3 ( dziwie sie.ze to tu jeszcze jest bo moj internet niejest just ze tak powiem na jednym urzadseniu lecz Wifi)

Stan nosnika :nosnik odlaczony

opis - tplink 11b/g wireless adapter

Adres fizyczny - 00-1D-0F-B3-DB-BD

windows + r w okienku uruchom cmd w konsoli odpal systeminfo na samym dole beda polaczenia i karty sieciowe jesli nie bedzie to znaczy ze sterowniki ( same ciezko zeby sie usunely) badz sprzęt, przyjmijmy optymistyczna wersje ze to stery bądz jak radzi przed mowca konfiguracja, zanim zaczniesz zabawe w konfiguracje ręczną w systeminfo na dole powinien byc opis czy DHCP jest włączone czy nie.

Okej może jeszcze raz, nie jestes nam w stanie powiedzieć jakie masz dostępnę połączenia w połączeniach sieciowych. Dlatego mam prośbę wejdz w start potem wejdz w uruchom w okienku wpisz cmd otworzy Ci sie czarne okienko ze scieżką wpisz tam systeminfo dokladnie tak jak napisałem i enter. Interesuje mnie moment od Karty seciowe:

jak klikniesz prawym w okienko powinna byc opcja oznacz wtedy bedziesz mogl zaznaczyc w konsoli obszar do skopiowania. Pozdrawiam.

1. Po tym co dałeś z ipconfig uznaję że masz karte bezprzewodowego internetu w komputerze stacjonarnym, która ma stan nośnika odłączony czyli nie aktywny skoro mowisz ze wszystko jest na miejscu to winą będą sterowniki. Tutaj masz sterowniki do swojej karty sieciowej odinstaluj stare z panelu sterowania i zaisntaluj te z oficjalnej strony producenta:

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/utils/NVIDIA_Chipset_V1545_WinXP32.zip 

Są one z opcją setup więc nie powinno być większych problemów.

Jak już zainstalujesz sterowniki i pojawi się mały komputerek od WIFi upewnij się że masz właczone wykrywanie sieci przez system Windows.

2. Jezeli to jednak internet wysłany za pomocą kabla a kabel jest dobrze podłączony i sprawny. po samej instalacji tych sterowników powinno być okej. jeżeli jednak by nie było w włącz w ustawieniach karty sieciowej dynamiczne przyznawanie adresu ip jakos takos sie to wabi .

Kabel z modemu do kompa podpięty jest taką wtyczką ? http://pl.wikipedia.org/wiki/RJ-45

Skoro to co napisałeś to wszystko co wyświetliło się po wpisaniu ipconfig -all, to znaczy, że po prostu masz nie zainstalowaną zintegrowaną kartę sieciową. Zainstaluj te stery z linka fant0xa, o których mówimy od dawna i powinno ruszyć, bo wydaje mi się, że wcale ich nie instalowałeś.

A to urządzenie pod grafą to karta sieci bezprzewodowej. Za jej pomocą też możesz się połączyć do swojej sieci, tak samo jak robisz to z laptopa. W tej chwili jest "Odłączony" bo nie została zainstalowana. Model przeczytaj jeszcze raz dokładnie, bo ten co podałeś wcześniej jest prawdopodobnie błędny, gdyż wujek google nie podaje żadnych wyników wyszukiwania go.

Z tym, że jeśli Internet będzie Ci działał na kablu, to tę kartę możesz spokojnie z kompa wyciągnąć, albo po prostu jej nie ruszać i nie instalować nic do niej.

@FieryAngel dokladnie taki kabelek mam podpiety do kompasorry ze nie odpisywalem ale dostalem bana za nic 0_0 na jeden dzien - jutro ogarne ten sterpwnik i dam znac czy dziala

No wiec tak - probowalem zainstalowac te sterowniki jednak proces instalacyjny w ogole niewykrywa sterownika ethernet i niechce go zainstalowac :/

Znalazlem jakis oddzielny plik ze sterownikiem i przy instalacji pojawia mi sie komunikat 'The Realtek Ethernet Controller was not found If deep sleep mode is enabled please plug the cable' - niemusicie tlumaczyc rozumiem co to znaczy - i jedyne co mi tersz przychodzi do gloey to ... zepsute wejscie od TEGO kabla

Otwórz menadżer urządzeń.

Znajdź tą sieciówkę, prawym i odinstaluj. Zaznaczając wcześniej kwadrat, który mówi o tym, że oprogramowanie też usunie. Następnie spróbuj ponownie zainstalować ten sterownik.

Masz jakieś niezidentyfikowane urządzenia ?

Zapomniales ze uzywam windowsa XP - Probowalem to zrobic tak jak mowiles ale nadal pojawia mi sie ten komunikat :/ a i jeszcze jedno - u mnie niema w ogole opcji zarzadzania energia przy karcie sieciowej

Sprobuj jeszcze w biosie jak mniemam masz AMI jesli pisaliscie o tym wczesniej to sorrki, ale nie siedzialem wczoraj w ogole na kompie a dzis mam chwilke czasu sprobuj w biosie wynalesc opcje Wake On Lan - slyszałem kiedys ze lubi ta funkcja namieszac sprobuj ja wylaczyc zrestartowac zobaczyc wlaczyc zrestartowac zobaczyc

Nic niedalo wciaz to samo. - w menedzerxe urzadzen pojawia mi sie inne urzadzenia >kontroler.ethernet ale za cholery niemoge zainstalowac do tego sterownika

Wypnij tą kartę co masz pod grafiką i sprawdź czy dalej masz jakieś Niezidentyfikowane urządzenia. Wrzuć screena z ipconfig -all jak już wypniesz tą kartę.

Wypinaj przy wyłączonym kompie.

Przed : ' Konfiguracja IP systemu Windows'

Po : dokladnie to samo

Jakies pomysly?

Witam,

Otoz mam problem z internetem - posiadam internet z wifi i moj problem polega na tym iz

Internet dziala wylacznie na urzadzeniach przenosnych takich jak smartphone tablet czy laptop natomiast niedziala na komputerze glownym do ktorego to podlaczone jest glowne zrodlo internetu - uzywam tp link tl - wr543g

zapomnialem dodac ze system w ogole niewykrywa karty sieciowej