windows + r w okienku uruchom cmd w konsoli odpal systeminfo na samym dole beda polaczenia i karty sieciowe jesli nie bedzie to znaczy ze sterowniki ( same ciezko zeby sie usunely) badz sprzęt, przyjmijmy optymistyczna wersje ze to stery bądz jak radzi przed mowca konfiguracja, zanim zaczniesz zabawe w konfiguracje ręczną w systeminfo na dole powinien byc opis czy DHCP jest włączone czy nie.
Okej może jeszcze raz, nie jestes nam w stanie powiedzieć jakie masz dostępnę połączenia w połączeniach sieciowych. Dlatego mam prośbę wejdz w start potem wejdz w uruchom w okienku wpisz cmd otworzy Ci sie czarne okienko ze scieżką wpisz tam systeminfo dokladnie tak jak napisałem i enter. Interesuje mnie moment od Karty seciowe:
jak klikniesz prawym w okienko powinna byc opcja oznacz wtedy bedziesz mogl zaznaczyc w konsoli obszar do skopiowania. Pozdrawiam.
1. Po tym co dałeś z ipconfig uznaję że masz karte bezprzewodowego internetu w komputerze stacjonarnym, która ma stan nośnika odłączony czyli nie aktywny skoro mowisz ze wszystko jest na miejscu to winą będą sterowniki. Tutaj masz sterowniki do swojej karty sieciowej odinstaluj stare z panelu sterowania i zaisntaluj te z oficjalnej strony producenta:
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/utils/NVIDIA_Chipset_V1545_WinXP32.zip
Są one z opcją setup więc nie powinno być większych problemów.
Jak już zainstalujesz sterowniki i pojawi się mały komputerek od WIFi upewnij się że masz właczone wykrywanie sieci przez system Windows.
2. Jezeli to jednak internet wysłany za pomocą kabla a kabel jest dobrze podłączony i sprawny. po samej instalacji tych sterowników powinno być okej. jeżeli jednak by nie było w włącz w ustawieniach karty sieciowej dynamiczne przyznawanie adresu ip jakos takos sie to wabi .