Problem z internetem

Witam.

Mam taki problem,zaczal sie on dzis tak ok. 19,a mianowicie nie laduja mi sie zadne strony (odziwo tylko to forum dziala i portal), programy jak teamspeak,steam itp nie dzialaja oraz przy wlaczaniu np. lola pisze ze nie ma dostepu do internetu.

Resetowalem router juz 3 razy,dzwonilem do dostawcy ale mowi ze wszystko ok.

Prosze o szybka odpowiedz.

Pozdrawiam.

Możliwe że złapałeś jakiegoś wirusa na kompa.Przeskanuj go jakimś programem.

naciśnij start w pasku "wyszukaj programy i pliki" wpisz cmd. Wyskoczy ci czarno-biała konsola, wpisz

ipconfig /flushdns

Nie pomoglo ;/

Restartowałeś ustawienia fabryczne w modemie/routerze i ustawiałeś je na nowo?

wbij do cmd i wpisz ping onet.pl -t i zobacz czy ci pakietow nie gubi.

ewentualnie zrob test na pingtest.net i wrzuc go tutaj.

@up2

Tak,to tez nie pomoglo

@up

Problem w tym ze pingtest nie dziala ;p a to w cmd pakietow nie gubi

Skan wlasnie trwa za pomoca baidu,dam znac jak sie skonczy :)

Skan nic nie wykryl,no coz dam znac jutro jak bedzie wygladala sytuacja :) Dzieki za odpowiedzi

Tylko czym skanowałeś tego kompa?

Użyj tego dla 100% pewności: https://www.malwarebytes.org/

Jeżeli już wyrywasz sobie włosy z głowy i nie wiesz co dalej (a format to dopiero kolejny krok), to przeskanuj PieCa tym http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/ program bardzo skuteczny, ale także może uszkodzić ci system (w zależności jak bardzo masz zasyfione 'Okno'). Program jest bezlitosny i dlatego z niego korzystałem od czasu do czasu gdy była naprawdę potrzeba. Program także nie chodzi na Win 8.

Zobacz czy nie masz zainstalowanego Akamai.NET albo Net.sesion czy jakoś tak (kiedyś rozłączały mi neta na chwilę co parę minut).

Zmień serwery DNS na inne. np googla 8.8.8.8 i zapasowy 8.8.4.4

Czesc.

Problem zniknal sam dzis rano,mimo i tak wciaz nie wiem o co chodzilo...

Dzieki za odpowiedzi.

Temat do zamkniecia

Przed zamknieciem tematu musze doradzic; mialem ten sam problem gdy internet nie byl podlaczony bezposrednio do karty sieciowej a do usb. Btw problem pojawial sie i w przeciagu czasu sam sie naprawial. Napisales, ze uzywasz routera wiec radze podpiac go do glownego PC kablem ethernet. :)

Witam.

Mam taki problem,zaczal sie on dzis tak ok. 19,a mianowicie nie laduja mi sie zadne strony (odziwo tylko to forum dziala i portal), programy jak teamspeak,steam itp nie dzialaja oraz przy wlaczaniu np. lola pisze ze nie ma dostepu do internetu.

Resetowalem router juz 3 razy,dzwonilem do dostawcy ale mowi ze wszystko ok.

Prosze o szybka odpowiedz.

Pozdrawiam.