Problem z internetem

Witam, od pewnego czasu gdy brat włączy jakiś filmik na yt itp wszystkie pakiety idą do niego przez co ja mam lagi w grach. Mam internet 10mb/s. Jednak nie działa to w dwie strony. Ja mogę włączyć 10 filmików full hd i on nie poczuje nawet minimalnego wzrostu pingu. Proszę o pomoc, wczesniej tak nie miałem.

@ref plox fast :D

@UP

@up

warn_ico.png
Uspokój się

~Leman

@up

warn_ico.png
Odświeżamy raz na 72h ~ blaumro

Cierpliwość jest cnotą, słyszałeś kiedyś?

Wracając do tematu, bawłeś się coś siecią? Czy zrobiło się tak samo, bez kombinowania? A może to brat zmajstrowal coś takiego aby mieć lepiej?

P.S. Jeśli drug opcja, to brawo dla brata. Bo ty to w gorącej wodzie kompany jesteś..

Sprawdź w ustawieniach routera czy przypadkiem nie masz ustawionego limtu transferu.

Bez kombinowania.
@up Sprawdze
#edit Jest tego za dużo i nie wiem gdzie to moge sprawdzić :D
Mam router sagemcom

Powinieneś mieć taką opcję jak QoS. Sprawdź czy masz ją włączoną, jeżeli tak to poszperaj czy niema tam gdzieś twojego adresu IP/MAC itp.

Mam mieć Qos włączone? Jak tak to jaki DSCP mark wybrac??

Witam, od pewnego czasu gdy brat włączy jakiś filmik na yt itp wszystkie pakiety idą do niego przez co ja mam lagi w grach. Mam internet 10mb/s. Jednak nie działa to w dwie strony. Ja mogę włączyć 10 filmików full hd i on nie poczuje nawet minimalnego wzrostu pingu. Proszę o pomoc, wczesniej tak nie miałem.

@ref plox fast :D

@UP

@up

warn_ico.png
Uspokój się

~Leman