Problem z internetem

Otoz upraszczajac mialem kilka wirusow na komputerze. Zainstalowalem program adwcleaner. Zlecilem mu czyszczenie komputera, co zrobil elegancko :3 po czym kazal mi uruchomic system ponownie. Komputer sie wlacza i bum, nie ma internetu <3 Jak moge to naprawic? Nie mam pojecia co on mogl przez przypadek usunac, a ciezko ulozyc frazy zeby wyguglowac ten problem :/

Aktualnie siedze sobie na mini windowsie xp z plytki xD Tutaj internet dziala.

Dokonaj ponownej instalacji sterownika karty sieciowej i ponownej konfiguracji połączenia sieciowego. Sprawdź czy karta sieciowa jest włączona i czy aktywne jest to połączenie sieciowe, które daje Ci dostep do Internetu (jeśli masz kilka).

Jeśli brakuje lub zostały uszkodzeone jakieś pliki WIndowsa (w co wątpię), to:

Wciśnij klawisze Windows + R

Wpisz CMD i naciśnij enter

Wpisz w oknie, które się otwarło sfc /scannow

Czekaj aż się skończy

Zdziw się, że tyle to trwało i nic nie dało, jak to w przypadku większości narzedzi od Micro$oftu :D

Jeśli wciąż nie działa, to: (robisz coś źle :-))

Powiedz jaką masz wersję Windowsa

Powiedz jak się łączysz z Internetem

Wciśnij klawisze Windows + R

Wpisz CMD i naciśnij enter

Wpisz w oknie, które się otwarło ipconfig /all

Skopiuj i wklej wszystko co się pojawiło tutaj.

A ja obstawiam podmienione DNS'y.

Wyłącz proxy w przeglądarce, to powinno pomóc, @UP tylko mąci w głowie. Sterowników ani nie wywaliło, ani nie uwaliło plików systemu.

Ciężko doradzić, bo nie podałeś żadnych danych. Sprawdź chociażby konfigurację routera.

@FieryAngel - jak masz pisać brednie to nie pisz wcale.

Ciężko doradzić, bo nie podałeś żadnych danych. Sprawdź chociażby konfigurację routera.@FieryAngel - jak masz pisać brednie to nie pisz wcale.

A ty o żadne go nawet nie poprosiłeś.

Konfig routera ? Po kiego, skoro z płyty Winxp mu wszystko działa ? I jak AdwCleaner mógł wpłynąć na ustawienia routera ? :D Routery same się nie przekonfugurowywują.

"jak masz pisać brednie to nie pisz wcale."

ani nie uwaliło plików systemu.

No jasne, bo adwcleaner nie może usunąć ważnych plików :)

Poza tym... Szklana kula, czy wywróżone z fusów ?

obstawiam drugie :) fusy lepsze :D

co do karty bez większej wiedzy można doradzić tylko:

w cmd wpisac

ipconfig /release

potem

ipconfig /renew

mozna tez sprobować

ipconfig /flushdns

ale najpierw zainstalowałbym raz jeszcze stery do karty sieciowej

A ty o żadne go nawet nie poprosiłeś.Konfig routera ? Po kiego, skoro z płyty Winxp mu wszystko działa ? I jak AdwCleaner mógł wpłynąć na ustawienia routera ? Routery same się nie przekonfugurowywują."jak masz pisać brednie to nie pisz wcale."No jasne, bo adwcleaner nie może usunąć ważnych plików Poza tym... Szklana kula, czy wywróżone z fusów ?

Nie zgrywaj proszę teraz przemądrzałego...

Różne rzeczy czasem się dzieją ze sprzętem elektronicznym - ale musiałbyś siedzieć dłużej w temacie, żeby dojść do tego wniosku. Wiem co masz na myśli, ale w tej sytuacji przyszło mi na myśl co innego.

Autor tematu winien - szukając pomocy - dostarczyć niezbędnego info na samym początku.

obstawiam drugie fusy lepsze co do karty bez większej wiedzy można doradzić tylko:w cmd wpisacipconfig /releasepotemipconfig /renewmozna tez sprobowaćipconfig /flushdnsale najpierw zainstalowałbym raz jeszcze stery do karty sieciowej

A ja przywróciłbym kopię zapasową lub sformatował kompa (zakładając, że program narobił ci niezłego bigosu w plikach systemowych)

tj ostateczność którą się odkłada na koniec :)

Otoz upraszczajac mialem kilka wirusow na komputerze. Zainstalowalem program adwcleaner. Zlecilem mu czyszczenie komputera, co zrobil elegancko :3 po czym kazal mi uruchomic system ponownie. Komputer sie wlacza i bum, nie ma internetu <3 Jak moge to naprawic? Nie mam pojecia co on mogl przez przypadek usunac, a ciezko ulozyc frazy zeby wyguglowac ten problem :/

Aktualnie siedze sobie na mini windowsie xp z plytki xD Tutaj internet dziala.