Problem z jakością filmów po wrzuceniu na YT

Witam!

Nagrałem film z gry Survarium, przeleciałem go programem Freemaker i tak by było to zgodne z tym co napisał sam YT w poradach dotyczących filmów.

Film z 60 klatek przerobiłem na 30 i oczywiście widać było różnice, ale film dalej wyglądał pięknie.

Wrzuciłem go na YT i tutaj pytanie... czemu on wygląda tak?

https://www.youtube.com/watch?v=JtzvpLVFw18&feature=youtu.be

Pewno od razu zobaczycie, że obraz najnormalniej w świecie się rozmazuje cały czas i nie moge skitrać na to lekarstwa...

Szukałem, starałem się na różne sposoby ten film przerabiać, wrzucałem go w wiele programów i zawsze ten sam rezultat, film wygląda pięknie, ale po wrzuceniu na YT katastrofa.

Z tego co widziałem na internecie to praktycznie wszystkie filmy z tej gry wyglądają właśnie tak jak mój po wrzuceniu na YT.

Może jedne mniej lub bardziej rozmazane, ale zawsze ten problem.

Nie wiem czego to może być wina... Jest tu ktoś mądry lub mądrzejszy i da rade mi to jakoś wytłumaczyć??

Nawet u takiego Roja jak pokazał rozgrywke z tej gry to widać kiszke na ekranie, a przecie w innych grach u niego grafika jest piękna.

Dzięki z góry i pozdrawiam!

Obraz jest okej.

W dalszym ciągu czekam na pomoc w tym temacie bo te filmy nie wyglądają ładnie...

Tutaj kolejny wrzucony na YT tym razem znów kombinowałem przed wysłaniem i dalej jestjak było.

https://www.youtube.com/watch?v=oF90-1IPWbw

W 1080 to już jest tragedia...

Na telefonie jest okej, moze tylko u ciebie tak jest? Nie wiem.

Myślisz, że to możliwe, że tylko u mnie? no u mnie na telefonie też jest niby dobrze...

A jak u reszty? dajcie znać jak możecie.

Specjalnie oglądałem cały filmik i powiem Ci, że wszystko w porządku. :D

Pamietaj ze YT i tak konwertuje 1080p do 5k ( nie wazne czy masz wyrenderowane 20k czy 50 k ) dlatego jest tak olbrzymia strata jakosci w stosunku do renderowanego orginalu . Radzil bym jezeli masz mozliwosc nagrywania 1080 60fps ( plik po renderowaniu jest praktycznie tej samej wielkosci co 30 fps ) poniewaz podskakuje bitrate po uploadzie .

U mnie na telu jest bardzo ładnie.

A na komputerze? bo o to mi głównie chodzi.

Pamietaj ze YT i tak konwertuje 1080p do 5k ( nie wazne czy masz wyrenderowane 20k czy 50 k ) dlatego jest tak olbrzymia strata jakosci w stosunku do renderowanego orginalu . Radzil bym jezeli masz mozliwosc nagrywania 1080 60fps ( plik po renderowaniu jest praktycznie tej samej wielkosci co 30 fps ) poniewaz podskakuje bitrate po uploadzie .

Ja nagrywam w 1080 i 60 fps i konwertuje potem do 30 fps by zejść z tych np 6gb do 2gb i film dalej pięknie wygląda ( widać różnice ) i dopiero po tym jak odpale go na YT to jest masakracja.

Nie chce mi się wierzyć, że YT tak ten film psuje. Przecież takie ładne filmy widać na yt i jakoś to robią. Jak okarze się, że tylko u mnie tak to widać to już nie wiem co z tym zrobić.

Przy dynamiczniejszych momentach i dużej grze świateł po prostu się rozmywa wszystko na ułamek sekundy.

U mnie też wszystko okej.

Dobra więc problem jest u mnie, macie jakieś pomysły jak to naprawić? wtyczki mam niby zaktualizowane, ale czego to może być jeszcze wina?

edit. Problem występuje jak uruchamiam pełny ekran... i nie mam pojęcia od czego to.

Witam!

Nagrałem film z gry Survarium, przeleciałem go programem Freemaker i tak by było to zgodne z tym co napisał sam YT w poradach dotyczących filmów.

Film z 60 klatek przerobiłem na 30 i oczywiście widać było różnice, ale film dalej wyglądał pięknie.

Wrzuciłem go na YT i tutaj pytanie... czemu on wygląda tak?

https://www.youtube.com/watch?v=JtzvpLVFw18&feature=youtu.be

Pewno od razu zobaczycie, że obraz najnormalniej w świecie się rozmazuje cały czas i nie moge skitrać na to lekarstwa...

Szukałem, starałem się na różne sposoby ten film przerabiać, wrzucałem go w wiele programów i zawsze ten sam rezultat, film wygląda pięknie, ale po wrzuceniu na YT katastrofa.

Z tego co widziałem na internecie to praktycznie wszystkie filmy z tej gry wyglądają właśnie tak jak mój po wrzuceniu na YT.

Może jedne mniej lub bardziej rozmazane, ale zawsze ten problem.

Nie wiem czego to może być wina... Jest tu ktoś mądry lub mądrzejszy i da rade mi to jakoś wytłumaczyć??

Nawet u takiego Roja jak pokazał rozgrywke z tej gry to widać kiszke na ekranie, a przecie w innych grach u niego grafika jest piękna.

Dzięki z góry i pozdrawiam!