Problem z kartą/ami graficznymi

Witam ,

Otoz moj problem polega na tym iz gdy uruchamiam dowolna grę to owa gra zamiast posilkowac sie na dedykowanej karcie ZAWSZE ale to zawsze uzywa tej zintegrowanej - juz mnie to irytuje - probowalem juz wszystkiego - od biosa (wylaczenie zintegrowanej) do zabawy w personalizacje karty graficznej danej gry ( chodzi mi o panel nvidia gdzie moge wybrac jaka karte do programu uzywac) - o uruchamianiu za pomoca prawego przycisku i wybieraniu karty graficznej juz nie wspomne bo to u mnie poprostu niedziala - wszystko co ustawie i zatwierdze/zastosuje - po uruchomieniu gry samoistnie i automatycznie poprostu wraca do starych ustawien

Specyfikacje kart:

Geforce 820M

Intel HD Graphics Family

Optimus może mieć problemy z wymuszaniem używania dedykowanej karty jeśli nie korzystasz w danym momencie z konta z przywilejami administratora. Czy tak sytuacja wygląda u Ciebie? Jeśli nie, poszukamy problemu dalej. Daj znać, będę śledził temat. Pozdrawiam.

Wiesz co - mój laptop mam od kilku tygodni i niebardzo wiem o co ci z tym administratorem chodzi

Konto administratora to nie jest jakaś indywidualna domena laptopów, na komputerach stacjonarnych też to występuje, bo to jest cecha systemu.
W skrócie - konto administratora to konto które nie ma ograniczeń (powiedzmy, zwykły uzytkownik nie wie jakie ma) co do wprowadzania zmian w systemie. Przy logowaniu do systemu powinieneś mieć informacje na temat wyboru użytkownika, ewentualnie po zalogowaniu wejdź w panel sterowanie, opcje kont użytkowników i sprawdź czy przy koncie z którego regularnie korzystasz jest dopisek o Uprawnieniach Administratora.

Witam ,

Otoz moj problem polega na tym iz gdy uruchamiam dowolna grę to owa gra zamiast posilkowac sie na dedykowanej karcie ZAWSZE ale to zawsze uzywa tej zintegrowanej - juz mnie to irytuje - probowalem juz wszystkiego - od biosa (wylaczenie zintegrowanej) do zabawy w personalizacje karty graficznej danej gry ( chodzi mi o panel nvidia gdzie moge wybrac jaka karte do programu uzywac) - o uruchamianiu za pomoca prawego przycisku i wybieraniu karty graficznej juz nie wspomne bo to u mnie poprostu niedziala - wszystko co ustawie i zatwierdze/zastosuje - po uruchomieniu gry samoistnie i automatycznie poprostu wraca do starych ustawien

Specyfikacje kart:

Geforce 820M

Intel HD Graphics Family