Witam!
Od pewnego czasu (4-5 dni) moja karta graficzna zaczyna swirowac. W grach pojawiaja sie jakies czarne paski, "tunele" i inne zalamania. Dwa dni temu zeszlo mi to rowniez na pulpit, ktory byl oproszony sniegiem iz tak to ujme. Gdy przeinstalowlam sterowniki to na pulpicie nic juz sie nie dzialo, lecz gdy uruchamiam gre i gram ~10 min, to znowu powstaje problem. Karta nie przegrzewa sie, nie odchodza od niej naklejki ani nic takiego.
Posiadam ATI Radeon HD 3870 x2
Bardzo prosze o porade w zwiazku z kupnem nowej karty graficznej do 150 zl. Moj procesor amd phenom IIx4 955 processor 3.21 GHz i 4GB ram
Problem z kartą graficzną
No ja bym obstawiał stery. Jeżeli podczas uruchamiania kompa już od pierwszych obrazków, w tym w BIOSie też występują takie wodotryski to karta może być uszkodzona fizycznie.
Jak masz gdzieś płytkę ze sterownikami od tej karty to spróbuj dla testu zainstalować te stare, jeżeli nie odpowiadają systemowi windows to poszukaj czegoś z podobnej wersji sterownika. Teraz sterowniki są pisane dla kilku kart i przez to na starszych- które nie są brane pod uwagę- mogą pojawiać się problemy.
edit. Jeśli chodzi o kartę do 150zł to jeżeli wyrwałbyś GTXa 460 to byłoby wporzo. Oczywiście licz się z tym, że każda używana karta graficzna mogła być wygrzewana a wtedy może pochodzić od tygodnia do roku i pojawi się problem.
Ja miałem tego typu objawy jak karta docierała do kresu istnienia ale miałem troche gorzej, więc jest szansa, że z twoja jeszcze nie jest źle.
Witam!
Od pewnego czasu (4-5 dni) moja karta graficzna zaczyna swirowac. W grach pojawiaja sie jakies czarne paski, "tunele" i inne zalamania. Dwa dni temu zeszlo mi to rowniez na pulpit, ktory byl oproszony sniegiem iz tak to ujme. Gdy przeinstalowlam sterowniki to na pulpicie nic juz sie nie dzialo, lecz gdy uruchamiam gre i gram ~10 min, to znowu powstaje problem. Karta nie przegrzewa sie, nie odchodza od niej naklejki ani nic takiego.
Posiadam ATI Radeon HD 3870 x2
Bardzo prosze o porade w zwiazku z kupnem nowej karty graficznej do 150 zl. Moj procesor amd phenom IIx4 955 processor 3.21 GHz i 4GB ram