Problem z klawiaturą w GW2

Witam,
chciałbym się Was poradzić, gdyż już jakiś czas temu napotkałem dziwny i bardzo irytujący problem (przez który do gry od paru miesięcy wchodzę tylko, żeby odebrać nagrodę za logowanie).
Mianowicie chodzi o to, że gra nie reaguje (a przynajmniej reaguje bardzo słabo) na klawiaturę.Objawia się to dokładnie tym, że np. nie za każdym razem, kiedy kliknę "a" postać się obraca... Podobnie np., żeby wejść do ekwipunku muszę wciskać "i" kilka, czasem nawet kilkanaście razy. To samo dzieje się z "Esc" przy wchodzeniu do menu. Przy okazji nie mogę np. używać przedmiotów w ekwipunku klikając na nie 2 razy LPM (muszę np. otwierać skrzynki klikając PPM i "otwórz"). Wszystkie te objawy pojawiły się u mnie nagle i niespodziewanie.

Co ciekawe, przy wciśniętym PPM (rozglądanie się) klawiatura działa normalnie.

Dodam, że próbowałem reinstalacji gry - nie pomogło,
formatowałem system (co prawda z innej przyczyny, ale zawsze ;) ) - nie pomogło,
nie jest to raczej problem z klawiaturą, gdyż wszędzie indziej działa (w innych grach, programach, czy choćby tu na forum),
sterowniki też raczej odpadają - po pierwsze mam pobrane wszystkie, po drugie, jak mówiłem stało się to nagle (wcześniej działało) i tylko i wyłącznie w GW2.
Problem niestety jest spory, praktycznie nie da się grać (zanim użyję skilla muszę kliknąć cyferkę kilka razy, nie wspominając np. o sytuacji, kiedy chcę użyć kilku skilli pod rząd).

Mam nadzieję, że będziecie w stanie mi pomóc.
Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam :)

a próbowałeś z inna klawiaturą? (bo wyjaśnienie typu "nie jest to problem z klawiatura, bo w innych grach blabla"... to żadne rozwiązanie, są różne przypadki ze sprzętem), druga sprawa, obeserwuj ping i jak się wtedy zachowują właśnie przytoczone przez Ciebie przypadki, u niektórych osób, mimo, że serwery stoją w niemczech , ping potrafi do ponad 2k skakać, a wtedy wszelkie akcje są strasznie opóźnione. Ping masz podany w opcjach, po prostu tabelke przesuń na bok ekranu i graj, obeserwując co się dzieje

Chodzi o laptop, ale tak, próbowałem z zewnętrzną klawiaturą... Co do pingów, to rzeczywiście założyłem, że jak były dobre, to nie powinno się to zmienić, ale sprawdzę, dzięki.

Tylko, czy przy pingach nie powinno być tego samego problemu przy wciśniętym PPM? A jednak to jakimś cudem pomaga :/

Pingi ok. 60, czyli nie na tyle duże, żeby działy się takie cyrki. No i pozostaje jeszcze niedziałające podwójne LPM w ekwipunku np. Zresztą sprawdzałem... 2xLPM nie działa już przy wyborze postaci.

Witam,
chciałbym się Was poradzić, gdyż już jakiś czas temu napotkałem dziwny i bardzo irytujący problem (przez który do gry od paru miesięcy wchodzę tylko, żeby odebrać nagrodę za logowanie).
Mianowicie chodzi o to, że gra nie reaguje (a przynajmniej reaguje bardzo słabo) na klawiaturę.Objawia się to dokładnie tym, że np. nie za każdym razem, kiedy kliknę "a" postać się obraca... Podobnie np., żeby wejść do ekwipunku muszę wciskać "i" kilka, czasem nawet kilkanaście razy. To samo dzieje się z "Esc" przy wchodzeniu do menu. Przy okazji nie mogę np. używać przedmiotów w ekwipunku klikając na nie 2 razy LPM (muszę np. otwierać skrzynki klikając PPM i "otwórz"). Wszystkie te objawy pojawiły się u mnie nagle i niespodziewanie.

Co ciekawe, przy wciśniętym PPM (rozglądanie się) klawiatura działa normalnie.

Dodam, że próbowałem reinstalacji gry - nie pomogło,
formatowałem system (co prawda z innej przyczyny, ale zawsze ;) ) - nie pomogło,
nie jest to raczej problem z klawiaturą, gdyż wszędzie indziej działa (w innych grach, programach, czy choćby tu na forum),
sterowniki też raczej odpadają - po pierwsze mam pobrane wszystkie, po drugie, jak mówiłem stało się to nagle (wcześniej działało) i tylko i wyłącznie w GW2.
Problem niestety jest spory, praktycznie nie da się grać (zanim użyję skilla muszę kliknąć cyferkę kilka razy, nie wspominając np. o sytuacji, kiedy chcę użyć kilku skilli pod rząd).

Mam nadzieję, że będziecie w stanie mi pomóc.
Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam :)