Witam. Otóż mam takowy problem iż zalałem swoją klawiaturę w laptopie Samsung RC720. Zamówiłem nową ale oczywiście brak instrukcji jak wymienić. Wymieniałem w innych modelach ale z tym się nigdy nie spotkałem. Ma ktoś jakieś pomysły?
Problem z klawiaturą
Z tego co zauważyłem to ten laptop RC720 jest podobny budową do Samsunga 350v5c-S09PL w którym klawiaturę dało radę zdemontować od boku ) https://youtu.be/OSGgdaLDclQ?t=5m50s - coś w ten deseń.
Niestety w tym przypadku to nie zadziała gdyż u mnie przedni panel na którym znajduje się klawiatura jest dwuczęściowy tzn. jedna część to touchpad a druga to klawiatura która jest w obudowie tego laptopa aż za matrycę.
To samo 'praktycznie' co u mnie. Jak będziesz rozkręcał to jakoś dojdziesz do tego jak wyjąć klawiaturę Często są oznaczenia przy śrubkach.
Poradziłem sobie Rozkręciłem całego laptopa. Łatwiejszej opcji nie ma przy takich obudowach.
Witam. Otóż mam takowy problem iż zalałem swoją klawiaturę w laptopie Samsung RC720. Zamówiłem nową ale oczywiście brak instrukcji jak wymienić. Wymieniałem w innych modelach ale z tym się nigdy nie spotkałem. Ma ktoś jakieś pomysły?