Problem z kolejnością oglądania Fast n Furious

SIemka

właśnie skończyłem pierwszą część - która to na 100% rozpoczyna całą sagę. No i teraz mam do was pytanie, jak oglądać F&F? Macie na to jakieś metody? Lepiej chronologicznie, jak się ukazywały czy może wg zdażeń w filmie? Właśnie oglądam Turbo Charged Prelude i co dalej? :)

Pozdrawiam

Hm..... najlepiej jest chronologicznie, choć ogladałem pierwsze 2 części, to ostatniej nie słyszałem pochlebnych opinii, choć sam jeszcze nie oglądałem

Leć chronologicznie, ewentualnie możesz obejrzeć Tokio Drift na końcu.

To masz tak...:

-The Fast and the furious

-Turbo Charged Prelude

-2 fast 2 furious

-Los Bandoleros

-Fast and Furious

-Fast Five

-Furious 6

-Tokio Drift

(I ostatnia część jest w drodze ^^)

No właśnie widziałem już 3 miliony różnych wersji oglądania.

Nie scrolluj niżej bo może być spoiler :P

Ogólnie to kiedyś już oglądałem F&F no i teraz jak tak czytam to jedni podają tak jak Nevelmad, ale inni twierdzą że śmierć Hana w Tokio była w jakiś sposób pozorowana i potem on "zmartwychwstaje" Stąd też w sumie pojawił się mój problem :P

-Tokio Drift polecam obejrzeć jako drugie lub trzecie. Ponieważ, inne części nawiązują do TD.

Edit: Właściwie to chyba powinno oglądać się w kolejności produkcji filmów

Szybcy i wściekli (2001)

Za szybcy z wściekli (2003)

Szybcy i wściekli : Tokio drift (2006)

Szybko i wściekle (2009)

Szybcy i wściekli 5 (2011)

Szybcy i wściekli 6 (2013)

Spojler

Producenci uznali, że 3 cześć nie liczy się do serii dlatego Han nie zginą

Leć w hronologie.

Pierwszy na pewno "Tokio Drift". A później po kolei latami w wzwyż

Dzięki za pomoc chłopaki :) Obejrzałem wszystko, tylko 2 "ale"

1. Arronirro obejrzyj DO KOŃCA ( napisy ) ostatnią część, to przekonasz się że producenci jednak postanowili jakoś naprawić chronologię i Han nie jest pominięty :)

2.Noke - sorry ale nijak Tokio Drift jest pierwszy... Aktualnie jest ostatni

Znowu spoiler

Tokio jest ostatnie z 2 powodów. Po pierwsze ostatnia scena 6 części ukazjuje "trochę" inne okoliczności śmieric Hana, oraz potem Dom odwiedza Tokio żeby pościgać się z Seanem :)

SIemka

właśnie skończyłem pierwszą część - która to na 100% rozpoczyna całą sagę. No i teraz mam do was pytanie, jak oglądać F&F? Macie na to jakieś metody? Lepiej chronologicznie, jak się ukazywały czy może wg zdażeń w filmie? Właśnie oglądam Turbo Charged Prelude i co dalej? :)

Pozdrawiam