Coś mi się zdupiło z kółkiem... wystarczy że je dotknę, to cały ekran (w przypadku przeglądarki) lata jak szalony, w FPSie nagminnie zmienia mi broń. Czy można jakoś kółko całkowicie wyłączyć? Abo czy da się to jakoś naprawić?
Problem z kółkiem myszy
Kup nowa myszke to zadziala .
rozkrec i zobacz
Jeżeli nie chcesz kupywać nowej myszki to w tym fps`ie ustaw zmiane broni np. na 1,2,3,4.
Lub start>Panel sterowania>mysz>kółko>ustaw na 1 to przynajmniej może zmniejszy te "przeskakiwanie"
Panel sterowania > Mysz > Kółko
Sprawdź czy przypadkiem nie masz zaznaczonej opcji "Obrócenie kółkiem o jeden skok powoduje przewinięcie o jeden ekran".
Ja bym proponował też przeczyszczenie myszki. Sam miałem podobny problem i mi pomogło.
Hihi 100 Post ;]
Jeżeli nie chcesz kupywać nowej myszki to w tym fps`ie ustaw zmiane broni np. na 1,2,3,4.Lub start>Panel sterowania>mysz>kółko>ustaw na 1 to przynajmniej może zmniejszy te "przeskakiwanie"
Mniej skacze, ale wciąż nie mogę trafić w link na stronach kółkiem, żeby otworzyć w nowej karcie.
Ja bym proponował też przeczyszczenie myszki. Sam miałem podobny problem i mi pomogło.
Masz na myśli rozkręcenie i dmuchnięcie?
"Wyłączyć kulkę" jak ty chcesz ją wyłączyć ?

Proponuje przeczyszczenie to zawsze pomaga..
"Wyłączyć kulkę" jak ty chcesz ją wyłączyć ?

Po ludzku. Mógłbym ją wyrwać z myszki i efekt byłby taki sam. Są programy które wyłączają konkretne klawisze, problem w tym że zazwyczaj płatne.
Ja znam dobry sposób.
Bierzesz za przewód, robisz zamach... i o stół. I po problemie. Później idziesz do mamy i mówisz: "Mamo!! Myszka mi się zepsuła!!!"
Ja znam dobry sposób.Bierzesz za przewód, robisz zamach... i o stół. I po problemie. Później idziesz do mamy i mówisz: "Mamo!! Myszka mi się zepsuła!!!"
A po napisaniu postu idziesz do mamy i mówisz. "mamo jestem cfaniak bo umiem żartować w nieodpowiednim momencie".
A co obraziłeś się? Może ci chusteczki dać.
//Ja Ci zaraz dam bana jak nie zmienisz tematu. - R3m4ke
Nie no śmieszne.
Coś mi się zdupiło z kółkiem... wystarczy że je dotknę, to cały ekran (w przypadku przeglądarki) lata jak szalony, w FPSie nagminnie zmienia mi broń. Czy można jakoś kółko całkowicie wyłączyć? Abo czy da się to jakoś naprawić?