Problem z komputerem/monitorem?

Witam, mam problem z komputerem. Włączam go, komputer zaczyna pracować, dioda od monitora miga zamiast normalnie się palić i to wszystko. Potrafi tak pracować godzinę, aż w końcu normalnie się włączy i wróci do normy. Niestety ten czas coraz bardziej się wydłuża, a komputer z dnia na dzień zaczyna coraz bardziej zamulać. Jaka jest tego przyczyna?

Jak to PC i masz zew kartę graficzną to spróbuj odpalić kompa na zintegrowanej i tam podłącz monitor.

Jeżeli efekt będzie ten sam to prawdopodobnie płyta główna lub zasilacz (mała szansa)

Jak to PC i masz zew kartę graficzną to spróbuj odpalić kompa na zintegrowanej i tam podłącz monitor.

Jeżeli efekt będzie ten sam to prawdopodobnie płyta główna lub zasilacz (mała szansa)

Zrobiłem wszystko jak mówiłeś i nie działa. Zmieniłem więc płytę główną, ale to nic nie dało. Teraz monitor w ogóle się nie włącza, jakby nie był podłączony a jest. Nie miga żadna dioda, nie ma żadnej reakcji, natomiast komputer normalnie się uruchamia, słychać charakterystyczne piknięcie, rozruch wiatraków, diody świecą się tak jak powinny. Jakaś przyczyna?

Moze masz po prostu kopniety monitor, sprawdz czy dziala normalnie na innym komputerze.

Myślałem, że sprawdzałeś już inny monitor, co było oczywistym pierwszym krokiem. Mam nadzieję, żę nie kupowałeś tej płyty głównej bo jeżeli to była wina monitora to strata kasy. Jak możesz to ją zwróć po sprawdzeniu monitora.

Myślałem, że sprawdzałeś już inny monitor, co było oczywistym pierwszym krokiem. Mam nadzieję, żę nie kupowałeś tej płyty głównej bo jeżeli to była wina monitora to strata kasy. Jak możesz to ją zwróć po sprawdzeniu monitora.

płytę kupiłem bo i tak miałem ją wymienić, więc to żadna strata :) Okeej pożyczę inny monitor i zobaczę jak będzie.

Jezeli masz tv z odpowiednim wejsciem to mozesz tak sprawdzic. Tu chodzi tylko o sygnał.

Dziękuje wam za pomoc! Okazało się, że to usterka monitora, podłączyłem drugi i wszystko pięknie chodzi. Jeszcze jedno... Kiedy składałem komputer od nowa, wyjmowałem zasilacz, zmieniałem płytę główną i procesor to czy potrzebna jest aktualizacja biosu? Format windowsa już robiłem. Komputer prawidłowo wykrywa procesor.

Jeżeli wszystko działa poprawnie to nie ma potrzeby aktualizowania BIOS-u.

Witam, mam problem z komputerem. Włączam go, komputer zaczyna pracować, dioda od monitora miga zamiast normalnie się palić i to wszystko. Potrafi tak pracować godzinę, aż w końcu normalnie się włączy i wróci do normy. Niestety ten czas coraz bardziej się wydłuża, a komputer z dnia na dzień zaczyna coraz bardziej zamulać. Jaka jest tego przyczyna?