Problem z kupnem monitora

Witam, mój aktualny monitor już średnio nadąża za nowo zakupionym komputerem i postanowiłem niedługo wymienić go na nowy model. Monitor będzie przeznaczony zarówno do gier (moba, radziej gta5 itd.) jak i krążenia po internecie, oglądania filmów, czyli w sumie do wszystkiego. Jestem w stanie na niego przeznaczyć maksymalnie 1500zł. Mój sprzęt to GTX 970 + i5 4460. Proszę o pomoc i z góry dziękuje za udzielone odpowiedzi.

W tej cenie pod gry na papierze fajnie prezentuje się AOC G2770PF, pod kontem gier naturalnie, nie wiem jak się sprawuje "na własne oczy", ale zbierał b.dobre opinie w stosunku ceny do jakości, pod multimedia ewentualnie Dell U2515H, te akurat dwa mam podpięte pod jednostkę w pracy i pomijając dellowską cenę ciężko się do czegoś przyczepić, ale do gier 60 Hz (edit. Za taką cene) to trochę strzał w kolano.

Rozmyślałem również nad tym monitorem: https://www.ceneo.pl/49627885

co o nim sądzicie?

Duzo swiatelek, ooo nawet glosniki(w monitorze bezsensu :) ) i to za jedyne 1600zł w FHD :).... Swietny monitor :) grasz glownie w moby? Jakies FPSy? Jak nie to pod GTX 970 bierz jakis FHD i nie przeplacaj bez sensu. Jak bedziesz robudowywac PieCa to możesz pomyslec o QHD(1440p), a jak grasz w FPSy to zostać czy FHD ale isc w 120Hz/144hz.

Kusi mnie ten g-sync, a jeśli nie ten to jaki inny byście polecali?

Mam GTX 1070 i monitor z G-sync i nie robi to na mnie wrażenia :). Monitor polecany zależy od tego w jakie gry grasz. Jeszcze raz jeżeli grasz głownie w MOBA to tak naprawdę FHD wystarczy ewentualnie jak myślisz o rozbudowie maszyny to QHD(bo obecnie gtx 970 slabo sie nadaje do rozdzialki 1440p) natomiast jeżeli jednak grasz czasem w jakies FPSy(battlefield a nawet to GTA i też myślisz o rozbudowie kompa na przyszlość) to warto poszperać i szukać monitora 120Hz :) . Pytanie kluczowe... w co GLOWNIE grasz :)

Może Samsung C24FG73FQUX https://www.x-kom.pl/p/377021-monitor-led-24-269-samsung-c24fg73fqux-curved-czarny-quantum-dot.html

1920 x 1080 (FullHD)

Czas reakcji1 ms

Super szeroki kąt widzenia 178°. Matryca VA nie jest to słaba TN!

144 Hz

Głównie gram w moby i przeglądam internet, na prawdę rzadko grywam w szybkie gry i raczej nagle nie zacznę masowo w nie grać. Co to tego samsunga bardzo fajny, matryca VA wygląda lepiej od TN ?

Jeszcze jakby był jakiś białego kolory byłoby fajnie, pasowałby do pokoju aczkolwiek nie jest to wymagane ( wydajność>wygląd )

Witam, mój aktualny monitor już średnio nadąża za nowo zakupionym komputerem i postanowiłem niedługo wymienić go na nowy model. Monitor będzie przeznaczony zarówno do gier (moba, radziej gta5 itd.) jak i krążenia po internecie, oglądania filmów, czyli w sumie do wszystkiego. Jestem w stanie na niego przeznaczyć maksymalnie 1500zł. Mój sprzęt to GTX 970 + i5 4460. Proszę o pomoc i z góry dziękuje za udzielone odpowiedzi.