Problem z Lagami w Cabalu

Witam!Mam problem z płynnym działaniem gry Cabal.Gram na laptopie,ale jest to pierwsza gra MMO w którą nie mogę normalnie grać.Inne gry działają bez zarzutu takie jak np:Dragonica,Prius,Runs of Magic,Eden Eternal.Nie wiem czy można to nazwać lagami,ale są takie "ścinki"że odnoszę wrażenie jakby mój laptop nie spełniał wymagań gry,co trochę mnie dziwi bo grałem w już bardziej wymagające gry i nie było problemu z płynnością.Proszę o jakieś porady lub sposoby bym mógł sobie popykać.

Pozdrawiam

Jezeli masz takiego dobrego laptopa to pewnie problemy z netem. Grajac w Cabala tez mialem lekkie przycinki ale tylko w miescie.

no albo od tego ze w miescie siedzisz , bo zaczynasz w miescie i pewnie było dużo ludzi i miałeś lagi ,tak zawsze jest:) za miastem powinno być ok.

Podaj spece lapka to spróbujemy powiedzieć w czym tkwi problem.

Wydaje mi się że te "ścinki" w mieście nie mają wiele wspólnego z moim problem,ponieważ nawet jak byłem w tym miejscu gdzie przechodzi się z mapkę na mapkę bo cięło się nie miłosiernie.Wchodząc w zakładki options w grze zauważyłem taką kategorię "Game"i tam było napisane zużycie procesora czy coś takie nie pamiętam dokładnie i tam taki niebieski pasek zapełniał się do 20% max.Co do specyfikacji procesora to jest To 2x2,3ghz.karta:Intel HD4,2gb ram

No wiesz ja grając u kuzynki na trochę lepszym lapku to praktycznie slajdy oglądałem a o komfortowej grze nie było mowy. Nie pograsz na takim lapku bez ścin, zwiech, długiego ładowania.

Ehh szkoda troszkę,bo bardzo chciałem pograć.Trudno,najwyżej jak mój procesor wróci z naprawy to sobie pogramy.Dziękuję za pomoc.

U mnie najprostrze rozwiazanie ze strony pomoglo, chociaz mam jako taki rzech i na frame w gierkach nie narzekalem to w cabalu mialem identyczny problem. Do tego dochodzil czas polaczenia z serwerem. Pomogla stronka:

http://cabal.playmmo.pl/poradniki/zmniejszanie-lagow

U mnie najprostrze rozwiazanie ze strony pomoglo, chociaz mam jako taki rzech i na frame w gierkach nie narzekalem to w cabalu mialem identyczny problem. Do tego dochodzil czas polaczenia z serwerem. Pomogla stronka: http://cabal.playmmo.pl/poradniki/zmniejszanie-lagow

Niestety to jest opis pod windows xp,a ja korzystam z siódemki.

Tak jak mówię, na tym lapku komfortowo nie pograsz. Mam lepszego PC a do tego win XP który pobiera mniej ramu etc.itp. a też czasami mam takie lagi że magia. Lepiej poszukaj innego MMO.

Witam!Mam problem z płynnym działaniem gry Cabal.Gram na laptopie,ale jest to pierwsza gra MMO w którą nie mogę normalnie grać.Inne gry działają bez zarzutu takie jak np:Dragonica,Prius,Runs of Magic,Eden Eternal.Nie wiem czy można to nazwać lagami,ale są takie "ścinki"że odnoszę wrażenie jakby mój laptop nie spełniał wymagań gry,co trochę mnie dziwi bo grałem w już bardziej wymagające gry i nie było problemu z płynnością.Proszę o jakieś porady lub sposoby bym mógł sobie popykać.

Pozdrawiam