Problem z łapaniem Full Screena w grze

Witam!

Otóż po zmianie karty graficznej z AMD Radeon 7700 series MSI na GTX 8800 gt (z powodu zepsucia się). Mam problem w złapaniu rozdzielczości 1280x1024. usuwałem wszystkie sterowniki do karty graficznej i wgrywałem na nowo do aktualnej karty graficznej, także sprawdzałem sterowniki do monitora. komunikat podczas ustawiania full screena jest taki: "Cannot display this video mode, change computer display input to 1280x1024@60Hz". Proszę o pomoc :)

O ile mnie pamięć nie myli taka rozdzielczość jest w formacie 4:3. Wiec jak masz monitor 16:9 nie ma opcji by to zrobić.

O ile mnie pamięć nie myli taka rozdzielczość jest w formacie 4:3. Wiec jak masz monitor 16:9 nie ma opcji by to zrobić.

juz nie raz ustawiałem rozdzielczość w formacie 4:3 i nie było żadnych problemów.

Tylko ze robiłeś to na sterownikach AMD. Nvidia ma trochę inna politykę w tym względzie :) możesz pobawić się tym programem. https://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-Utility-CRU

Tylko ze robiłeś to na sterownikach AMD. Nvidia ma trochę inna politykę w tym względzie   możesz pobawić się tym programem. https://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-Utility-CRU

Nie mogę zainstalować tego programu "ten system nie spełnia minimalnych wymagań dotyczących instalowania tego programu" lub przy innym "ten pakiet instalacyjny nie jest obsługiwany przez ten typ procesora". Wybierałem pod mój system operacyjny (windows 8.1).

Cru 1.3 jego się nie instaluje tylko odpala bezpośrednio z exe wiec dziwna sprawa :|

Cóż, problem mam tylko z jedną grą (Black Desert Online) . Więc napisałem do nich ticketa, może oni coś poradzą na tą "dolegliwość". @FreeQ , dzięki za próbe pomocy :)

Aaaa, ja myślałem że ogólnie. Tak to pewnie panel sterowania Nvidia forsuje odpalenie gry w innej rozdzielczości.

Aaaa, ja myślałem że ogólnie. Tak to pewnie panel sterowania Nvidia forsuje odpalenie gry w innej rozdzielczości. 

a wiesz jak to naprawić?

EDIT: nie mogę zmienić częstotliwości odświeżania, ustawiam na 60hz, to automatycznie zmienia się na 85. Wrzucam obrazek z panelu sterowania.

http://imgur.com/fK0VJZ2

Ale to nawet lepiej :D. Wieksze odświeżanie to wiecej widocznych fps :). Więc jak działa to zostaw :).

Ale to nawet lepiej :D. Wieksze odświeżanie to wiecej widocznych fps :). Więc jak działa to zostaw :). 

to ja już nie mam pojęcia dlaczego mi blokuje :/

Możliwe ze na sterownikach nvidia przy tej rozdzielczosci takie jest odswiezanie monitora. Ale ogolnie rozdzialka dziala?

Możliwe ze na sterownikach nvidia przy tej rozdzielczosci takie jest odswiezanie monitora. Ale ogolnie rozdzialka dziala? 

rozdziałka działa, tylko nie przy Black Desert. Cóż, chyba będę musiał spasować tą grę na jakiś czas.

Witam!

Otóż po zmianie karty graficznej z AMD Radeon 7700 series MSI na GTX 8800 gt (z powodu zepsucia się). Mam problem w złapaniu rozdzielczości 1280x1024. usuwałem wszystkie sterowniki do karty graficznej i wgrywałem na nowo do aktualnej karty graficznej, także sprawdzałem sterowniki do monitora. komunikat podczas ustawiania full screena jest taki: "Cannot display this video mode, change computer display input to 1280x1024@60Hz". Proszę o pomoc :)