Problem z laptopem

Witam.

Mam takiego: laptopa i problem jest w tym, że grając w CS GO na minimalnych ustawieniach mam maks 40 fps, a grając np. w Skyrima na wysokich nawet nie mam drobnej przycinki, a fps są wysokie.

Dodam, że system mam 8.1 z wszystkimi aktualizacjami możliwymi, stery do karty 14.4 nowszych nie ma, reinstalowane 2 dni temu.

Internet podłączony kablem, żadne wifi. Ping mniej niż 60. Podobne problemy mam w D3, grając solo ponad 40 fps na wysokich, grając multi mniej niż 30 a minimalnych ewentualnie error i wyłączanie się gry.

Ktoś wie w czym może leżeć problem?

Ah nie zauwazylem linku... zobacz w menedzerze zadan czy cos nie zjada Ci CPU podczas grania

Dysk maks 50% użycia

EDIT: jedynie skacze do 100% przez proces catalyst control center

Moze sprobuj wylaczyc synchronizacje pionowa?

wyłączona od dawna, gdybym włączał miałbym w niektórych grach za mało fps :)

Problem zauważyłem tylko w D3 i CsGo, inne gry działają płynnie bez problemów nawet na wysokich.

Mam gorszego laptopa od Ciebie (Asus X53S) a cs chodzi mi na wysokich ustawieniach na 60+ fps.

Kilka tygodni temu bylo gorzej bo mialem tylko 35-45 fpsow ale po formacie wszystko sie poprawilo.

Tak tez moze byc u Ciebie. Sprawdz procesy, powylaczaj niepotrzebne. Byc moze sie przegrzewa wiec sprawdz tez temperatury.

Ewentualnie pobaw sie tez ustawieniami.

Pozdrawiam :)

Możliwe że gry z steam odpalają ci się na karcie graficznej zintegrowanej, poszukaj w google jak ją wyłaczyć. Mój kumpel miał ten problem ale na intelu.

D3 nie jest na Steamie, a ledwo działa, kartę do gier mam ustawioną tą nie zintegrowaną. Format robiłem 19.06. Sprawdzę czy da się intergrę wyłączyć.

U mnie to wyglada tak: http://imgur.com/mR2302x

Czesto przy odpalaniu gierek patrze w ten sposob czy dobra karta jest ustawiona.

Nie wiem czy tak samo z radeonami jest.

Nie mam takiej opcji po kliknięciu prawym.

Wiem, że jest możliwość zmiany ustawień w biosie, by móc wybrać, której karty używa się cały czas, ale nie mam pojęcia jak w moim laptopie zaktualizować bios, bo wchodząc na stronę samsunga w zakładce pobieranie nie ma nic dla windowsa 8/8.1, choć nie pamiętam by mój model laptopa można było kupić z win 7.

EDIT: Przeszukałem cały bios i nie znalazłem nic, co odpowiada za grafikę. Ktoś coś wie na ten temat? Widziałem filmik na YT i na hp tak zrobił gostek, że mógł wybrać później z poziomu systemu, z której karty korzysta.

w D3, grając solo ponad 40 fps na wysokich, grając multi mniej niż 30 a minimalnych ewentualnie error i wyłączanie się gry.

W tym momencie się spieszę i jedyne co mogę ci powiedzieć to nie przejmuj się diablo, bardzo duża część graczy ma tak, że solo nawet 100+ fps a w grupie spadki do 5-30... A sterowniki masz wersję beta? jak tak to może warto zainstalować stabilną wersję?

Sterowniki mam wersję stabilną, najnowszą i może w tym jest problem? A jakbym zainstalował wersję, która była przed upgradem do najnowszej? Bo nawet nie sprawdzałem jak wtedy gry działały?

Zawsze jakiś pomysł, mało prawdopodobne, że pomoże ale zawsze coś. W razie co można zawsze wrócić do najnowszych sterowników.

miałem podobny problem z radeon hd6850 zainstalowałem stery 14.4 i nagle spadki fps , zainstalowałem stery beta 14,7 i wróciło do normy ;)

Siedziałem cały czas na 14.4 i w csie miałem nie więcej niż50 fps na starych mapach, na mapach nowej operacji nie więcej niż 30, na sterach "dostarczanych" z lapkiem mam to samo, spróbuję z beta.

EDIT: Wracam po testach z D3 na sterownikach beta 14.7 nadal mam to samo, czyli albo mam maks 25 fps w publicznej albo error i wyłącza mi się gra. Ktoś ma jakieś propozycje inne niż sterowniki/aktualizacja/format?

Stery mam 14.7 beta, system 8.1 ze wszystkimi aktualkami, nawet opcjonalnymi, format robiony 19.06.

Sorki za duble posta, ale raz już edytowałem, a nie chce mi się więcej :)

Czy mogę odinstalować takie rzeczy jak:

Amd Quick stream - coś co niby wspomaga ładowanie filmików online, jak dobrze wycztyłem

Easy file sharing - coś do wysyłania plików między samsungami(mam tylko lapka samsunga)

E-POP - nie mam pojęcia co to jest

Witam.

Mam takiego: laptopa i problem jest w tym, że grając w CS GO na minimalnych ustawieniach mam maks 40 fps, a grając np. w Skyrima na wysokich nawet nie mam drobnej przycinki, a fps są wysokie.

Dodam, że system mam 8.1 z wszystkimi aktualizacjami możliwymi, stery do karty 14.4 nowszych nie ma, reinstalowane 2 dni temu.

Internet podłączony kablem, żadne wifi. Ping mniej niż 60. Podobne problemy mam w D3, grając solo ponad 40 fps na wysokich, grając multi mniej niż 30 a minimalnych ewentualnie error i wyłączanie się gry.

Ktoś wie w czym może leżeć problem?